DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.249.444,71 -0,31%

Almanya'dan Düzensiz Göçle Mücadele İçin Sınır Kontrolleri

Almanya, düzensiz göçle mücadelede sınır kontrollerini başlatıyor. İç güvenlik için geçici tedbirler alınacak.

Yayın Tarihi: 09.09.2024 18:46
Güncelleme Tarihi: 09.09.2024 18:46

Almanya'dan Düzensiz Göçle Mücadele İçin Sınır Kontrolleri

Geçici Sınır Kontrolleri Başlatılıyor

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkenin kara sınırlarında düzensiz göçü sınırlamak ve iç güvenliği sağlamak amacıyla geçici iç sınır kontrolleri uygulanacağını açıkladı.

Kontroller Altı Ay Sürecek

Faeser, Berlin'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Avrupa Komisyonu'na Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka ile oglarındaki kara sınırlarında altı ay boyunca geçici iç sınır kontrollerinin yapılacağı bilgisini verdi. Bu uygulamanın 16 Eylül tarihinden itibaren başlayıp, altı ay süreceği planlanıyor.

Düzenleme Nedenleri

Bakan, bu kararın Avrupa hukuku ve ulusal yasalarla uyumlu olduğunu belirterek, Almanya'ya yönelik düzensiz göç baskısının azaltılmasının yanı sıra terörizm ve uluslararası suçlarla bağlantılı mevcut tehditlere karşı iç güvenliğin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Sınır Güvenliği ve Uluslararası Koordinasyon

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve İsviçre ile yürütülen mevcut kontroller sayesinde 30 binden fazla düzensiz göçmenin geri gönderildiğini söyleyen Faeser, bu süreçlerin Almanya'nın tüm sınırlarında geçerli olacağını belirtti.

Federal polis teşkilatı, Almanya'nın kara sınırlarında sabit ve mobil önlemler alacağını kaydetti. Faeser, "Bu sadece federal polisin yıllık bin kişilik kadro takviyesiyle mümkün olabilir. Komşu ülkelerle etkili bir iş birliği sağlamak ve sınır bölgelerindeki yolcular ile günlük yaşam üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirmek, gelecekte hayati önem taşıyacaktır," şeklinde konuştu.