DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.250.421,32 -0,36%

Almanya'da İkamet İzni Olmayanların Türkiye'ye Gönderileceği İddiaları Yalanlandı

Almanya'daki ikamet izni sorunlarıyla ilgili yanlış bilgiler resmi makamlarca reddedildi.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 18:52
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 18:52

Almanya'da İkamet İzni Olmayanların Türkiye'ye Gönderileceği İddiaları Yalanlandı

Almanya'daki İkamet İzni İddiaları Yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Almanya'da yasal ikamet izni olmayan kişilerin Türkiye'ye gönderileceğine dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Yanlış Bilgiler ve Manipülasyon

Alman basınında ve bazı sosyal medya platformlarında dolaşan, "Almanya ile Türkiye arasında bir mülteci anlaşması yapıldığı ve 200 sığınmacının Türkiye'ye teslim edildiği" yönündeki iddialar, resmi kanallarca yalanlandı. Açıklamada, bu yanlış bilgilerin hem Dışişleri Bakanlığı hem de Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından kesin bir dille reddedildiği vurgulandı.

Hukuki Süreçler ve Anlaşmalar

Yapılan açıklamada, "Almanya ile Türkiye arasında, yasal ikamet hakkı bulunmayan Türk vatandaşlarının toplu olarak Türkiye'ye gönderilmesini öngören bir anlaşma kesinlikle mevcut değildir. Yasal oturma izni olmayan Türk vatandaşları, hukuki süreçlerini tamamladıktan sonra bireysel olarak kabul edilebilir" denildi.

Manipülatif Görüntülere Dikkat

Ayrıca, sığınmacıların Türkiye'ye gönderildiği iddialarına dayanak olarak gösterilen görüntülerin, FETÖ propagandası ile ilişkilendirildiği ve bu tür bilgilerin kamuoyunu yanıltmak amacıyla yayımlandığı ifade edildi. Frankfurt-Hahn Havaalanı’na ait olduğu belirtilen söz konusu görüntülerde, belirtilen hava yolu şirketinin yakın dönemde Almanya'dan Türkiye'ye herhangi bir uçuşunun gerçekleştirilmeyeceği de kaydedildi.

Açıklama, kamuoyunun bu tür yanıltıcı bilgilere itibar etmemesi yönünde bir çağrı ile sona erdi.