DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.158.506,88 -0,28%

Almanya'da Filistin Gösterisi Sırasında 10 Yaşındaki Çocuğun Gözaltına Alınması Tepkilere Neden Oldu

Berlin'de düzenlenen Filistin gösterisinde 10 yaşındaki çocuğun gözaltına alınması sosyal medyada yankı buldu.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 00:06
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 00:06

Almanya'da Filistin Gösterisi Sırasında 10 Yaşındaki Çocuğun Gözaltına Alınması Tepkilere Neden Oldu

Almanya'da Tepki Çeken Olay

Almanya, Berlin'de düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde, polis dört farklı birimden gelen ekibin 10 yaşındaki bir çocuğu gözaltına almasıyla sarsıldı. Çocuğun, elinde Filistin bayrağıyla gösteriye katılması gerekçe gösterildi.

Olayın Görüntüleri Sosyal Medyada Yayılmaya Başladı

Sosyal medya platformu X'te paylaşılan görüntülerde, birkaç polisin çocuğu kovaladığı ve yakladıktan sonra bir polis aracına götürdüğü anlar yer alıyor. Bu olay, birçok kişi tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Görüntülerin Ardından Gelen Tepkiler

Bir kullanıcı, olayla ilgili tepkisini, "Berlin polisi Filistin bayrağı taşıdığı gerekçesiyle 10 yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldı. Rahatsız edici, utanç verici, 2024 Almanya." şeklinde dile getirdi.

Başka bir kullanıcı ise, "Cesur Berlin polisi şehrin en tehlikeli çocuğunu tutukladı. Bayrağını federal hükümeti devirmek ve bir Filistin devleti ilan etmek için kullanmak istedi." sözleriyle polisin tutumunu alaycı bir dille eleştirdi.

Ayrıca bir başka sosyal medya kullanıcısı, "Berlin polisi on yaşındaki çocuğu kovaladı. Söylenecek kelime yok" ifadelerini kullandı.

Tepkiler Devam Ediyor

Bu olay, Berlin polisinin gösteri yönetimine dair tutumunu bir kez daha gündeme taşıdı. Sosyal medya kullanıcıları, çocukların ifade özgürlüğü ve barışçıl gösterilere katılım hakkını savunarak olaya yönelik eleştirilerini artırdı.