DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.474,63 -0,48%

Alman İstihbaratı, Rusya'nın Avrupa'daki Sabotaj Faaliyetlerinde Artış Uyarısı Yaptı

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı, Rusya'nın Avrupa'da sabotaj aktivitelerinin yükseldiğine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:08
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:08

Alman İstihbaratı, Rusya'nın Avrupa'daki Sabotaj Faaliyetlerinde Artış Uyarısı Yaptı

Alman İstihbaratından Önemli Uyarı

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu olan Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), Rusya'nın Avrupa'daki sabotaj faaliyetlerinde önemli bir artış olduğunu belirtti.

Rus İstihbarat Faaliyetlerine Dikkat

BfV'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Rusya'nın Avrupa'ya yönelik sabotaj eylemlerinin arttığı vurgulanırken, Rus istihbarat servislerinin özellikle Alman şirketlerinin çalışanlarının sosyal medya profillerini incelediği bilgisine yer verildi.

Sabotaj Riski ve Gelişmeler

Açıklamada, "Sabotaja karşı korunma" başlığı altında şu ifadelere yer verildi: "Rusya'nın Almanya ve Avrupa'da sabotaj eylemlerinde bulunma riskinin boyutu, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü saldırı savaşını ve Batı ile Rusya arasındaki çatışmanın gidişatına bağlıdır. 2023 yılı itibarıyla Avrupa genelinde gözlemlenen vakalar, Almanya'daki olası faaliyetlere dair artan belirtiler, mevcut durumun yeniden değerlendirilmesine neden olmaktadır."

Rusya'yla bağlantılı bilgisayar korsanlarının Alman devlet ve özel sektör web sitelerine düzenledikleri siber saldırılar ise devam ediyor. Yaklaşık iki hafta önce, ABD istihbaratının Rusya'nın Ukrayna için önemli bir Alman silah üreticisi olan firmanın yöneticisine yönelik suikast planlarını bildirdiği ortaya çıkmıştı.

Bu durum, Almanya'da sabotaj ve siber güvenlik tehditlerinin giderek arttığını gösterirken, yine de resmi makamların bu tehditlere karşı önlemler alması bekleniyor.