DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.130.481,06 0,33%

Alman Hükümeti, İslamcılıkla Mücadele İçin Yeni Çalışma Grubu Oluşturdu

Alman hükümeti, gençlerin çevrim içi radikalleşmesini önlemeye yönelik yeni bir çalışma grubu kurarak tedbir almaya başladı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 11:42

Alman Hükümeti, İslamcılıkla Mücadele İçin Yeni Çalışma Grubu Oluşturdu

Alman Hükümeti, Radikalleşmeyi Önlemek İçin Adım Atıyor

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "İslamcılığı Önleme Görev Gücü" adında bir çalışma grubunun kurulmasının ardından, genç bireylerin çevrim içi platformlarda maruz kaldıkları radikalleşme süreçlerine odaklanacaklarını duyurdu.

Erken Tespitle Radikalleşmenin Önüne Geçilmeli

Bakan Faeser, internette radikalleşme sürecinin hızla yayıldığını belirterek, "Radikalleşen gençleri giderek daha fazla görüyoruz. Bu süreçleri erken tespit edip durdurmalıyız" dedi.

Habere göre, WhatsApp, Snapchat, Telegram ve TikTok gibi platformların radikal gruplar tarafından genç kullanıcıları hedef alarak kullanıldığı ifade edildi. Faeser, bu alanda alınacak önlemlerin önemli bir adım olduğunu belirtti.

İlk Altı Aylık Dönemde Öneriler Sunulacak

İki yıl sürecek olan görev gücü, her altı ayda bir öneriler sunarak radikalleşmeyi önlemek için yeni tedbirler geliştirmeyi hedefliyor.

Çalışma Grubunda Tartışmalı İsimler

Çalışma grubunda 9 uzman yer alıyor, bunlar arasında Leibniz Barış ve Çatışma Araştırmaları Enstitüsü'nden Julian Junk ve Münster Üniversitesi'nden Mouhanad Khorchide gibi isimler bulunuyor. Khorchide, geçmişte başörtüsü yasağını desteklemesiyle dikkat çekmiş, bu durum eleştirilere yol açmıştı.

Arka Planda Bir Güvenlik Paketi Var

Bunun yanı sıra, yeni çalışma grubu, Solingen'de yaşanan terör saldırısının ardından kararlaştırılan güvenlik paketinin bir parçası olarak hayata geçirildi. Paket, ayrıca silah, iltica ve oturum yasalarında sertleşmeler öngörüyor.

Ağustos ayında Almanya'nın Solingen kentinde, festival sırasında gerçekleşen bir bıçaklı saldırıda, Suriyeli bir zanlı üç kişiyi öldürürken sekiz kişiyi de yaralamıştı.