DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,92 0%
ALTIN
2.915,39 0,38%
BITCOIN
2.088.348,14 -0,3%

Aliyev: Ermenistan Suçlarından Özür Dilemelidir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ı Osmanlı hukuku ihlallerinden dolayı özür dilemeye çağırdı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 13:20
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 13:20

Aliyev: Ermenistan Suçlarından Özür Dilemelidir

Aliyev'den Ermenistan'a Özür Çağrısı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgal döneminde ülkesi aleyhine işlediği suçlardan dolayı özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Bakü'deki Uluslararası Ombudsmanlar Forumu'na Mektup

Aliyev, Bakü'de düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlar Forumu'na gönderdiği mektubunda, Azerbaycan'ın egemenlik ve anayasal düzeninin tam olarak sağlandığını vurguladı ve ayrılıkçı hareketlere son verdiklerini ifade etti.

30 Yıllık İşgal ve Sonuçları

Cumhurbaşkanı, Ermenistan'ın yaklaşık 30 yıl boyunca uluslararası hukuku hiçe sayarak Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini ve bu süreçte bir milyondan fazla Azerbaycanlının yerinden edildiğini hatırlattı.

Ekoloji, Şehir ve Kültür Katliamı

Aliyev, Ermenistan'ın işgal altındaki topraklarda yarattığı ekolojik, şehir ve kültürel yıkım hakkında şu sözleri kaydetti:

"Uzun süre işgal altındaki topraklarımızda ekoloji katliamı, şehir katliamı ve kültür katliamı gerçekleştirdi. Topraklarımız ve nehirlerimiz kirletildi, ormanlarımız yok edildi, şehir ve köylerimiz yıkıldı. Topraklarımız mayınlandı. Dini ve kültürel anıtlarımız yerle bir edildi. Ayrıca, Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı'nda kayıp olan kişilere dair bilgi vermekten kaçınıyor. Ermenistan, işlediği tüm bu suçlardan dolayı özür dilemelidir."