DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.152.907,41 0,19%

Ali Rıza Bilal'in Güney Kutbu Hedefi: Türk Bayrağını Dikmek

Eski milli kürekçi Ali Rıza Bilal, 10 Kasım'da Güney Kutbu'na yürüyüşe başlayarak Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 11:07
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 11:07

Ali Rıza Bilal'in Güney Kutbu Hedefi: Türk Bayrağını Dikmek

Ali Rıza Bilal'in Cesur Hedefi

51 yaşındaki eski milli kürekçi Ali Rıza Bilal, 10 Kasım'da zorlu bir yolculuğa çıkarak Güney Kutbu

Büyük Bir Vizyon

Bilal, Antarktika'daki Union Buzulu'na hava yoluyla ulaşmayı planlıyor. Oradan başlayacağı serüveninin yaklaşık bin kilometre süreceğini belirten Bilal, bu zorlu yolculukta hem Türkiye'yi uluslararası platformda temsil etmek hem de kişisel hayallerini gerçekleştirmek istediğini vurguladı.

“Ben beş buçuk yaşından beri spor yapıyorum, 18 sene kürek çektim, 9 yıl Milli Takım kaptanlığı yaptım. 1992'de Olimpiyat Oyunları'na katılarak bunu başaran ilk Türk kürekçisi oldum,” diyen Bilal, bu sefer de Güney Kutbu'na yürüyerek gidip Türk bayrağını oraya dikme hedefinin peşinde olduğunu ifade etti.

Zorlu Hazırlık Süreci

Bilal, yaklaşan yolculuğu için çeşitli zorluklara karşı hazırlıklar yaptığını belirtti. “Soğuk hava ve buzul yarıkları, karşılaşabileceğim tehlikeler arasında,” diyen Bilal, tüm antrenman ve testlerini tamamladığını sözlerine ekledi.

“21 gün tek başına bir solo ekspedisyon yapmam gerektiği söylendi. Bu nedenle Norveç'teki bir yer seçtim ve tüm malzemelerimi dikkatlice planlayarak hazırladım,” diyen Bilal, yeni teknoloji ile takip edileceğini de belirtti.

Gençlere İlham Vermek İstiyor

Yolculuğunun ardından gençlere ilham vermeyi arzulayan Bilal, gençleri hayallerinin peşinden koşmaları için motive etmek üzere “Hayal et, planla, programla ve yap” şeklinde mesaj verdi.

“Türk bayrağımız için, vatanım için yapıyorum. Neden Türkiye'den de birisi bunu yapmasın? Ben de inşallah bunu vatanım, bayrağım için yapacağım,” diyerek hedefini ve motivasyonunu açıkladı.