DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.131.096,83 1%

Al Jazeera'dan İsrail'in Ramallah Ofisini Kapatma Eylemine Tepki

İsrail'in Ramallah'taki Al Jazeera ofisini kapatması, Gazze'deki savaşın gizlenmesine yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 16:59
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 16:59

Al Jazeera'dan İsrail'in Ramallah Ofisini Kapatma Eylemine Tepki

Al Jazeera: İsrail'in Ramallah Ofisinin Kapatılması Bir Suçtur

Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan ofisini kapatarak dünyaya Gazze'deki savaşı gizlemeyi hedeflediğini belirtti.

Açıklama ve Kınama

Al Jazeera'nın resmi açıklamasında, "İsrail'in bu tür baskıcı önlemleri, uluslararası kamuoyunun işgal altındaki topraklar ve Gazze'deki çatışmaların gerçekliğiyle ilgili doğru bilgi almasını engellemeyi amaçlamaktadır. Bu durumu şiddetle kınıyoruz," ifadelerine yer verildi.

Gazeteci Güvenliği ve Yasal Adımlar

Açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinin, gazetecilerin güvenliğinden sorumlu olduğu hatırlatılarak, "Medya mensuplarımızın haklarını korumak için gerekli yasal adımları atacağız," denildi.

Gerçeklerin Aktarılması ve Asılsız İddialar

İsrail yönetiminin özgür medyaya baskı uygulayarak Gazze ve Batı Şeria’daki eylemlerini gizlemeyi amaçladığı vurgulandı. Ayrıca, Al Jazeera, "Susturulma girişimlerine rağmen, gerçekleri profesyonel ve tarafsız bir şekilde aktarmaya devam edeceğiz. İsrail'in iddialarını kesinlikle reddediyoruz," açıklamasında bulundu.

Olaya Tanıklık Edenler

Al Jazeera'nın Filistin Müdürü Velid Ömeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda İsrail askerinin Ramallah'taki ofislerinde gece vakti baskın düzenlediğini ve 45 gün boyunca kapalı kalacağına dair bir belgeyi kendilerine teslim ettiğini ifade etti.

Özsellikle İsrailli askerlerin, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci Şirin Ebu Akile'ye ait fotoğrafa saldırdıkları da kaydedildi. Ayrıca, Al Jazeera'nın Kudüs'teki ofisinin yaklaşık 4 ay önce kapatıldığı bilgisi de verilmiştir.