DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,1 -0,3%
ALTIN
2.903,06 -0,67%
BITCOIN
2.160.803,93 0,12%

Akşehir Adalet Sarayı'nın Temel Atma Töreni Yapıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Akşehir Adalet Sarayı'nın temel atma töreninde yargı reformlarına vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 16:22
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 16:22

Akşehir Adalet Sarayı'nın Temel Atma Töreni Yapıldı

Akşehir Adalet Sarayı Temel Atma Töreni

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan yeni adalet sarayının temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında milletin kendi temsilcileri tarafından oluşturulmuş bir toplum sözleşmesine dayanan bir anayasa ile yola devam etmek istediğini belirterek, "İnşallah Türkiye bunu başaracaktır. Bundan hiç şüphemiz yoktur." dedi.

Adalet ve Güvenlik Vurgusu

Milletin huzurunu tehdit eden suç şebekeleriyle mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Tunç, yeni Yargı Reformu Strateji Belgesi ile adaletin güçlenmesine yönelik önemli düzenlemeler yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, adalet sistemine ilişkin uygulamaları güçlendirmek için hakim ve savcılara gerekli eğitimlerin verileceğini kaydetti.

Tunç, Türkiye'de hakim ve savcı sayısının 22 yıl önce 9 bin iken, günümüzde 25 bine ulaştığını söyleyerek, 5 bin civarında yargı mensubunun haksızlıklar sonucu sistem dışına itildiğini belirtti.

Yüksek Eğitim Kalitesi ve Reformlar

Hakim ve savcıların meslek hayatına başlamadan önce bir yardımcılık sisteminden geçeceğini duyuran Bakan, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı aracılığıyla avukatlık eğitimini daha da güçlendireceklerini anlattı. Ayrıca, 6 milyon arabuluculuk dosyasının 4 milyonunun uzlaşma ile sonuçlandığını vurguladı.

2 Yılda Tamamlanacak Modern Adalet Sarayı

Yeni adalet sarayının, 19 bin metrekare kapalı alan ile bölge mimarisine uygun modern bir yapı olacağını belirten Tunç, inşaatın 2 yıl içinde tamamlanmasını umduğunu aktardı. Protokol üyeleri temel atma butonuna basarak süreci başlattı.

Programa katılan diğer yetkililer arasında Konya Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de yer aldı. Tunç, Akşehir Adalet Sarayı'nın ilçeye ve yargı mensuplarına hayırlı olmasını diledi.