Akşama yemek derdini düşünenlere parmak yedirtecek bir tarifle geldik. Özel günlerde, misafir ağırlamalarında birebir lezzetli bir tarif bulundu. 35 dakikada hazırlayacağınız, 35 dakikada pişireceğiniz islim kebabı tarifi karşınızda! Kebap ustalarına taş çıkartacağınız bu tarifle, komşularınız bile yemeği hazır kebapçıdan aldınız sanacak! İşte parmak yedikçe yediren islim kebabı tarifi…
İSLİM KEBABI TARİFİ MALZEMLERİ
- 1 kilo patlıcan
Köftesi için;
- 750 gram yağsız kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı ölçüsünde galeta unu
- 2 diş sarımsak
- Mayısdanoz (Tercihen göre)
- 1 çay kaşığı ölçüsünde pul biber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon
- Tuz
Üzeri için;
- Domates
- Biber
- Kürdan
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 2 su bardağı ölçüsünde su
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde salça
- Tuz
İSLİM KEBABI TARİFİ YAPILIŞI
- Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup uzunlamasına keselim.
- Ardından tuzlu suya koyup yarım saat bekletip, süzdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurutup kızgın yağda kızartalım.
- Köfte için kuru soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
- Yumurtayı, doğranmış maydanozu, kıymayı, galeta ununu, baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğurarak şekil verelim.
- Hazırladığımız köfteleri buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirelim.
- Patlıcanlar kızardıktan sonra, köftelerimizi önlü arkalı kızartalım.
- Ardından kızarmış patlıcanlardan ikisini artı şeklinde getirip ortasına birer köfte koyup katlayalım.
- Üzerine biber ve domates ekleyip kürdan batırarak borcama dizelim.
- Son olarak ise 1 bardak sıcak suya 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu ekleyip karıştırarak bu karışımı üzerine dökelim.
- 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim. Afiyetler olsun!