DOLAR
34,27 0,09%
EURO
37,47 0,13%
ALTIN
2.927,11 0,04%
BITCOIN
2.197.177,92 -2,29%

Aksa Şehitleri Hastanesi, Risklere Rağmen Faaliyetlerini Sürdürüyor

İsrail'in tahliye çağrısına rağmen, Aksa Şehitleri Hastanesi yaklaşık 100 hasta ile hizmet vermeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 26.08.2024 12:24
Güncelleme Tarihi: 26.08.2024 12:24

Aksa Şehitleri Hastanesi, Risklere Rağmen Faaliyetlerini Sürdürüyor

Aksa Şehitleri Hastanesi Tehlikeye Rağmen Hizmette

Deyr Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi, İsrail ordusunun çevresinin boşaltılması yönündeki çağrısına rağmen faaliyetlerine devam etmektedir. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, hastane içerisinde hala yaklaşık 100 hastanın bulunduğunu ve bunlardan 7'sinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü açıkladı.

Paniğe Yol Açan Tahliye Tehdidi

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in tahliye tehdidinin Hastane'deki hasta ve yaralılar arasında ciddi bir paniğe yol açtığı vurgulandı. Birçok hasta, geçmişte sağlık merkezlerini hedef alan saldırıların tekrarlanacağı korkusuyla hastaneyi terk etti.

Hastane Yönetiminin Durumu

Yaşanan bu endişelere rağmen, hastane sağlık ekipleri hizmet vermeye devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı, Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki hastaların ve sağlık çalışanlarının korunması için çağrıda bulundu.

İsrail’in Zorunlu Göç Stratejisi

İsrail, 7 Ekim'de başlattığı saldırılarla birlikte Gazze'de zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanmaya başlamıştır. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Gazze'deki her on kişiden dokuzu, İsrail saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalmaktadır.

Filistinlilerin Zorlu Durumu

Gazze’de zorunlu göç nedeniyle zor günler geçiren Filistinliler, gıda sıkıntısı ve sürekli saldırılarla karşı karşıyadır. BM verilerine göre, Gazze'deki Filistinlilerin büyük bir kısmı her ay en az bir kez göç etmek zorunda kalıyor.