DOLAR
34,24 -0,02%
EURO
37,65 -0,09%
ALTIN
2.914,59 0,18%
BITCOIN
2.180.138,76 -1,72%

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Gazze Açıklamaları

Çelik, İsrail'in Gazze'deki soykırımını kınadı ve uluslararası toplumun duyarsızlığını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 18:22
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 18:22

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Gazze Açıklamaları

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Açıklamaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılına dair konuşan Çelik, "Gelinen tabloda bütün sistemi, uluslararası hukuku ve insanlığa ait her değeri karşısına alan soykırımcı bir şebekeyle karşı karşıyayız," ifadelerini kullandı.

Uluslararası Duyarsızlık

Çelik, uluslararası toplumun İsrail'in eylemlerine kayıtsız kaldığını ve bunun sonucunda 70'in üzerinde şehidin kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti. "Bütün dünyanın gözü önünde yaşanan bu tablonun izlenmesi insanlık adına büyük bir utançtır," dedi.

Netanyahu'nun Eylemleri

Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin katliamlarına devam ettiğini vurguladı ve Batı ülkelerinin hükümetleri ile halkları arasında büyük bir ayrım olduğuna dikkat çekti. "Batı toplumlarında, üniversiteler ve sokaklarda büyük bir insanlık cephesi oluşturulurken, hükümetler soykırımcı politikalara destek veriyorlar," şeklinde konuştu.

İkili Standartlar ve Medya Eleştirisi

Uluslararası sistemin çifte standardına da atıfta bulunan Çelik, Akdeniz'deki askerî varlığın arttığını belirtti. "Bütün bunlar 'İsrail'in kendini savunma hakkı var' denilerek yapılıyor ancak bu savunmalar masum insanların ölümünü artırıyor," dedi. Çelik, uluslararası medyanın katliamları örtbas eden diline de eleştirilerde bulundu.

Sonuç

Çelik, uluslararası kuruluşların duyarsızlığının devam etmesi durumunda, bu durumu değiştirmek için daha etkili ve kararlı adımlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. "İsrail, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i 'istenmeyen adam' ilan etti. Bu durum, uluslararası hukukun çiğnendiğinin bir göstergesidir," dedi.