DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.153.555 -0,53%

AK Parti Sözcüsü'nden İsrailli Bakanın Provokatif Açıklamalarına Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonları kınadı ve uluslararası toplumun müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 26.08.2024 19:11
Güncelleme Tarihi: 26.08.2024 19:11

AK Parti Sözcüsü'nden İsrailli Bakanın Provokatif Açıklamalarına Sert Tepki

Ömer Çelik'ten İsrailli Bakan Ben-Gvir'e Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Çelik, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Netanyahu şebekesinin üyeleri, camilerin ve kiliselerin de düşmanıdır. Bu şebeke, bölge barışını dinamitlemek üzere her gün yeni bir provokasyona imza atıyor" dedi.

Mescid-i Aksa Tüm Müslümanlar İçin Kırmızı Çizgi

Çelik, Mescid-i Aksa'nın "mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimiz" olduğunu belirterek, Ben-Gvir'in "Mescid-i Aksa'nın bulunduğu alanda sinagog inşa etmek" istemesinin tüm Müslümanlara ve insanlığa yönelik bir saldırı niteliği taşıdığını söyledi.

Provokasyonlar ve Uluslararası Toplumun Rolü

Ömer Çelik, açıklamalarının devamında, "Bu tür provokatif söylemlere karşı uluslararası toplumun net bir tavır alması gerekmektedir" diyerek, bölgedeki barışın korunması için tüm aktörlerin sorumluluk alması çağrısında bulundu. Ayrıca, Çelik, bu tür tutumların bölgeyi din savaşlarına sürükleyen bir soykırım mayası olduğunu vurguladı.