DOLAR
34,01 -0,1%
EURO
37,91 -0,15%
ALTIN
2.800,69 0,02%
BITCOIN
2.106.220,48 -2,73%

AK Parti'den Tarihi İsimlere Anma ve Geleceğe Yönelik Vizyon

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, tarihi liderleri andı ve Türkiye'nin geleceği için birlik çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 10:42
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 10:42

AK Parti'den Tarihi İsimlere Anma ve Geleceğe Yönelik Vizyon

AK Parti'den Tarihi İsimlere Anma ve Geleceğe Yönelik Vizyon

17 Eylül 2024'te, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, merhum devlet adamları Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatih Zorlu'yu vefatlarının 63. yılında andı. Bu anma kapsamında yaptığı konuşmada, bu liderlerin tarihimize 'mağdurlar' değil 'muzaffer siyasetçiler' olarak geçeceğine vurgu yaptı.

"Türkiye Yüzyılı Vizyonu ve Birlik Çağrısı"

İleri, Türkiye Yüzyılı vizyonunu güçlendirirken, muhalefet siyasetinin kimlik siyaseti yerine birlik siyasetine evrilmesi gerektiğini ifade etti. Hükümetin, toplumsal güçleri bir araya getireceği bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğini söyleyen İleri, milli çıkarların öncelik olması gerektiğinin altını çizdi.

Latin Amerika ile Ticaret Başarıları

Türkiye'nin Latin Amerika ve Karayipler ile olan ticareti, 2000 yılındaki 920 milyon dolardan 2023 sonuna kadar 14,2 milyar dolara yükseldi. Sektörde mücevherat ve otomotiv gibi alanlar dikkat çekiyor.

Uluslararası İnşaat Sektörü Raporu

2023 yılında, dünyanın en büyük 250 inşaat firması toplamda 499,7 milyar dolar kazandığını bildirdi. Türk inşaat firmaları uluslararası işlerde gelirlerinin %60'ını elde etti.

Almanya'nın Tarım Stratejileri

Almanya, yıllık yaklaşık 6,2 milyar avroya tarıma yatırım yaparak, AB'nin en büyük süt üreticisi konumunda yer alıyor.

Zeytinyağı İhracatındaki Yenilikler

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, zeytinyağı ihracat kısıtlamalarının kaldırılmasının sektörde olumlu değişikliklere yol açtığını belirtti.

ETS Yatırımları ve Gelişmeler

HABAŞ, Honda'nın üretim fabrikasında otomobil üretimi için yaklaşık 1 milyar avroluk yatırım yapacak.

İklim Krizi ve Etkileri

İklim değişikliği üzerine yapılan açıklamalarda, sıcaklıkların artmasının deniz canlıları üzerindeki etkileri vurgulandı. Bilim insanları, deniz suyu sıcaklıklarının artmasıyla ciddi tür kayıpları yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bütün bu gelişmeler ışığında, Türkiye'nin ticaret ve tarım politikalarının yanı sıra çevresel sorunlara karşı da tedbirler alması gerektiği ortaya çıkıyor.