DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,63 -0,01%
ALTIN
2.919,2 0,02%
BITCOIN
2.157.646,3 -0,65%

AK Parti'den İsrail'in Saldırılarına Sert Tepki

AK Parti il başkanlıkları, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı ortak bir açıklama yaptı ve durumu kınadı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:23
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:23

AK Parti'den İsrail'in Saldırılarına Sert Tepki

İsrail'e Tepki Açıklamaları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman il başkanlıkları, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı ortak bir basın toplantısı düzenleyerek sert bir şekilde kınadı.

Filistin Halkının Yanında Olacağız

AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Ali Deresoy, Kültürpark'ta gerçekleştirdiği basın açıklamasında Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı duyarsız kalmayacaklarını vurguladı. "İsrail'in büyük bir insanlık suçuna imza attığını düşünüyoruz. Bugün 7 Ekim'i bahane ederek aslında 77 yıllık işgal ve zulüm tarihini inkar eden bir yaklaşım görülmektedir,” dedi.

Batılı Ülkeleri Eleştirdi

Deresoy, bazı Batılı devletlerin insan hakları konusundaki duyarsızlıklarını eleştirerek, "Bugün uluslararası toplum gereken adımları atmaktan uzak. İsrail yıllardır bölgede istikrarsızlığın kaynağı" açıklamasında bulundu.

Afyonkarahisar'dan Açıklama

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, Zafer Meydanı'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Batı'nın çifte standardının bir örneği olduğunu ifade etti. "Bugün bu katliama sessiz kalan hiçbir ülkenin ciddi bir devlet olarak var olma hakkı yoktur. İsrail, Nazi Almanyası ile benzer bir soykırımcı ideoloji taşımaktadır" dedi.

Aksaray'dan Önemli Mesajlar

AK Parti Aksaray İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, "İsrail’in uyguladığı zulüm 77 yıl önce başladı. Bugün durdurulmadığı takdirde, tüm bölgeyi tehdit edecektir" ifadesini kullandı. Aydın, İslam dünyasındaki birliğin önemine vurgu yaptı.

Karaman İl Başkanlığı'ndan Destek Çağrısı

AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, Cumhuriyet Parkı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yalnızca diplomasiyle değil, insani yardımlar yoluyla da Filistin halkının yanında olduğunu belirtti. "Stratejik hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İç cephede birleşmek, ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır" dedi.