DOLAR
34,27 -0,08%
EURO
37,66 -0,1%
ALTIN
2.913,31 0,22%
BITCOIN
2.182.655,87 -1,77%

AK Parti'den Çocukların Korunmasına Yönelik Meclis Araştırma Talebi

AK Parti, çocukların korunmasına yönelik Meclis araştırma önergesi sundu. Birçok yasal düzenleme ve mekanizma geliştirilmesine rağmen ihmal ve istismar sorunlarına dikkat çekildi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:54
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:54

AK Parti'den Çocukların Korunmasına Yönelik Meclis Araştırma Talebi

AK Parti'den Çocuklara Koruma İçin Meclis Araştırma Teklifi

AK Parti, çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunması ile sağlıklarının geliştirilmesi amacıyla TBMM Başkanlığına bir araştırma önergesi sundu. Bu önerge, çocukların korunmasının devletin en önemli sorumlulukları arasında yer aldığını vurguladı.

Devlet ve Ailenin Rolü

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, önergenin gerekçesinde çocukluk döneminin, fiziksel ve psikolojik gelişim açısından son derece hassas bir dönem olduğunu belirtti. Çocukların korunması ve refahının sağlanması konusunun, Anayasa'nın 41. maddesiyle güvence altına alındığını hatırlattı.Önergenin gerekçesi

Çocuk haklarına dair Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ne Türkiye'nin taraf olduğunu vurgulayan Güler, bu sözleşmenin çocukların korunması için yasal bir çerçeve sağladığını ifade etti. Ayrıca, çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği belirtildi.

Son Olayların Getirdiği Acil Durum

Güler, son zamanlarda yaşanan Narin gibi trajik olayların toplumu derinden yaraladığını dile getirerek, çocukların korunmasının acil bir mesele olduğunu ifade etti. Çocuk ihmal ve istismarını önlemek amacıyla mevcut yasal düzenlemelerin ve mekanizmaların gözden geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Ailenin Önemi

Aile yapısının, bireyler ve toplum arasındaki ilişkileri güçlendiren en temel kurum olduğunu söyleyen Güler, ailenin korunması ve desteklenmesinin de büyük önem taşıdığını vurguladı. Çocukların korunmasına yönelik stratejilerin tekrar incelenmesi ve yeni önerilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.