DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.145.415,85 -0,15%

Aizanoi Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Aizanoi Kısa Film Festivali, ödüllerini sahiplerine sundu. Yönetmen Nebil Özgentürk festivalin ruhunu övdü.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 14:15
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 14:43

Aizanoi Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Aizanoi Kısa Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen "Aizanoi Kısa Film Festivali", Kütahya'nın Aizanoi Antik Kenti'nde gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. "Toprak Ananın İzinden Zamanda ve Mekanda Yolculuk" temasıyla düzenlenen festivalde, kısa filmler farklı kategorilerde yarıştı.

Nebil Özgentürk: Festivalin Ruhunu Vurguladı

Festivalin jüri başkanı Nebil Özgentürk, festival hakkında yaptığı açıklamada, "Buradaki özgün ruh, yıllardır deneyimlediğim diğer festivallerden farklı. Dördüncü festivalin önceki sürümlerine nazaran daha otantik ve masalsı bir hava taşıdığını görüyorum. Burada amatör gibi görünen ama ruh dolu bir festival finali izledim" dedi.

"Nazım Hikmet belgeseliyle kapanmış olması benim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Ay ışığı altında, sinemayı seven insanlar bir araya gelerek unutulmaz bir deneyim yaşadı" diye ekleyen Özgentürk, bu tür festivallerin Türkiye’nin her köyünde yapılması gerektiğini vurguladı.

Ödül Kazanan Filmler

Festivalde birçok film farklı kategorilerde ödül aldı. "Yollar, Göçler ve Yemekler" kategorisinde kurmaca dalında Özge Uçar Çığşar’ın yönettiği "Yollarda" filmi birinci, belgesel dalında ise Hasan Ete’nin "İyi Ölüm" adlı çalışması birincilik ödülünü kazandı.

"Çevre Etiği" ve "Doğa Felsefesi" kategorisinde de Volkan Karataş’ın "Mutlak" filmi birinci sırada yer alırken, belgesel dalında Ezel Avcı’nın "Derin Çığlık" adlı yapıtı birincilik ödülüne layık görüldü.

Özel Ödüller ve Etkinlikler

Bu yıl ayrıca "Ahmet Uluçay Ödülü" Cem Terbiyeli’nin "Nefes" filmi ile verilirken, "Yerel Jüri Ödülü" de Aizada Alymbek’in "Yuva" filmine gitti. Festival boyunca ödül alan filmler gösterildi, söyleşiler yapıldı ve çeşitli sanat etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kısacası, Aizanoi Kısa Film Festivali, sanatı ve toplumu bir araya getirerek unutulmaz anlar yaşattı ve gelecekteki etkinlikler için ilham kaynağı oldu.

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneğince (ASİFSAD) bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Aizanoi Kısa...

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneğince (ASİFSAD) bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Aizanoi Kısa Film Festivali"nin ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.