DOLAR
34,11 -0,04%
EURO
38,08 -0,15%
ALTIN
2.915,4 0,06%
BITCOIN
2.163.735,8 0%

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine 50.000 TL destek programını yayımladı.

Devlet, dar gelirli vatandaşlara destek sunarak afetzede destek programlarıyla mağdurlara yardımcı oluyor. Kahramanmaraş depreminin ardından, 50.000 TL'ye kadar eşya yardımı yapılacağı açıklandı. Dezavantajlı gruplar hedefleniyor. Başvurular, Bakanlık sitesinden ve SYDV üzerinden 60 gün içinde yapılabilecek. Gıda, giyim ve barınma gibi diğer destekler de sağlanıyor.

Yayın Tarihi: 03.08.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 03.08.2024 16:57

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine 50.000 TL destek programını yayımladı.

Devletin Afetzede Destek Programı

Devlet, dar gelirli vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi bireyleri ve haneleri hedef alan çeşitli yardım programlarıyla yanlarında yer alıyor.

Deprem Sonrası Destekler

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremin ardından, bu tür destek kalemlerinde önemli değişiklikler yapıldı. Mağdur vatandaşlar için yeni destek ödemeleri gündemde. Özellikle afet sonrası ev eşyalarını kaybeden ailelere 50.000 TL'ye kadar eşya yardımı yapılacağı duyuruldu.

50.000 TL Eşya Yardımı

Aile Bakanlığı, doğal afetler sonrasında ihtiyaç sahibi ailelere 50.000 TL'ye kadar eşya yardımı sağlayacak. Bu destek, özellikle yaşlılar, engelliler ve eşi vefat etmiş kadınlar gibi dezavantajlı grupları hedef alıyor. Böylece devlet, evini kaybedenlerin yanına destek olmak amacıyla yardım elini uzatıyor.

Afetzede Destek Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Afet sonrası "Ev Eşyası Zararı Yardımları"na başvuru yapacak vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesinden detayları öğrenebilirler. Yangın, sel, deprem gibi doğal afetler sonrası zarar gören her hane, ihtiyaca göre belirlenen destek ödemelerine başvurabilir.

Bakanlık yaptığı açıklamada, afetin yaşandığı tarihten itibaren 60 gün içinde başvuruda bulunanların değerlendirmeye alınacağını belirtti. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla yapılacak ve vakfın mütevelli heyeti tarafından incelenecek.

Diğer Destekler Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, afetzede ailelere yalnızca eşya yardımıyla sınırlı kalmıyor. İş gücünü ve evini kaybeden hanelere ayrıca gıda, giyim ve barınma gibi temel ihtiyaçlarına yönelik çeşitli destek ödemeleri de sağlanıyor.