DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.250.421,32 -0,36%

Aile Destek Programı kararı açıklandı! Haneden her birey başvurabilecek

Söz konusu destek programında 1 sene uzatma kararı, 2024 Temmuz itibari ile doldu. Geçtiğimiz hafta son Aile Destek Programı ödemesi alan vaytandaş şu sıralar programın gidişatını merak ediyor. Peki Aile Destek Programı bitti mi? Aile Destek Programı devam edecek mi? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 10.07.2024 15:15
Güncelleme Tarihi: 10.07.2024 15:15

Aile Destek Programı kararı açıklandı! Haneden her birey başvurabilecek

Aile, ülkelerin en temel yapı taşları olarak bilinmektedir. Toplumu oluşturan bu kesimin refahını sağlamak hükümetlerin temel görevleri arasında yer almaktadır. Ancak hayat koşulları, vatandaşı dar gelirl olmaya itebilmekte iken devlet tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere bir çok destek sağlanabiliytor. Ülkemizde sosyal deasvlet olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda ihtiyaca göre şekillenen bir çok destek bulunuyor. Bu destekler arasında en fazla kesime hitap eden  Aile Destek Programı ile alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor.  Aile Destek Programı ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi noktasında önemli bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak 2022 yılı Temmuz ayında başlayan bu destek programı 1 senelik olarak açıklarken 2023 yılı Temmuz ayında verilen müjde kapsamında 1 sene daha uzatılacağı belirtilmişti. Söz konusu destek programında 1 sene uzatma kararı, 2024 Temmuz itibari ile doldu. Geçtiğimiz hafta son Aile Destek Programı ödemesi alan vaytandaş şu sıralar programın gidişatını merak ediyor. Peki Aile Destek Programı bitti mi? Aile Destek Programı devam edecek mi? İşte detaylar...

zam

Aile Destek Programı ne kadar ödeniyordu?

Aile Destek Programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre 4 farklı gelir aralığı belirlenmişti.  Belirlenen aralıklar hane içindeki kişi başına düşen gelire göre değişkenlik gösterirken, tutarlar 850 TL ve 1250 TL arasında depişkenlik göstermekteydi.  Ülkemizin ihtiyaç sahibi bireylerine yönelik olarak başlattığı program kapsamında refah seviyelerinin yükseltilmesi hedeflenirken, bu ay biten programın devam edip etmeyeceği ya da yerine hangi programın devreye alınacağı merak ediliyor. 

Haziran 2024'te sona eren Aile Destek Programı'nın, ilerleyen dönemlerde de devam edip etmeyeceği konusunda hükümet henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak vatandaşıj Temmuz ayı içerisinde gidişat ile alakalı olarak gelişmeleri yakından takip ediyor. 

zam

Aile Destek Programı yerine hangi program gelecek

Bittiği açıklanan Aile Destek Programı ile alakalı olarak deva kararı alınmayacağı tahmin ediliyor. Hal bu iken yeni desteklerin devreye alınacağı belirtilirken, özellikle de Vatandaşlık maaşı ile alakalı olarak çalışmaların başlayacağı da konuşuluyor.

Vatandaşlık MAaşı Nedir?

Uzun süredir gündemde olan vatandaşlık maaşı ile alakalı olarak gelişmeler yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Ale Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aileden herkesin başvuru yapacağı Vatandaşlık programı ile alakalı olarak birey maaşının asgari ücret tutarına tamamlanacağı tahmin ediliyor.