DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,12 -0,19%
ALTIN
2.876,1 -1,74%
BITCOIN
2.145.608,02 0,29%

Ahmet Yıldız: PKK/YPG/SDG'nin Suriye'deki Etkileri

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Suriye'de istikrarı tehdit eden PKK/YPG/SDG hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 19:56
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 19:56

Ahmet Yıldız: PKK/YPG/SDG'nin Suriye'deki Etkileri

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız'dan Açıklamalar

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, terör örgütü PKK/YPG/SDG'nin Suriye'deki istikrarı olumsuz etkilediğini vurguladı. Yıldız, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye oturumunda yaptığı konuşmada, Suriye'nin mevcut durumu hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'deki Kriz ve İnsani Durum

Ahmet Yıldız, Suriye'nin uluslararası gündemde yeterince yer bulamadığını, ancak ülkedeki insani durumun oldukça kötü olduğunu belirtti. Yıldız, Suriye halkının %70'inden fazlasının insani yardıma muhtaç olduğunu ifade ederek bunun temel sebebinin siyasi çözüm eksikliği olduğunu belirtti.

Büyükelçi Yıldız, Suriye'ye yönelik insani yardım planının yeterince fonlanmadığını da vurguladı. Yıldız, "İnsani yardım finansmanındaki kesintiler, daha az gıda ve korunma anlamına geliyor" dedi.

Terör Tehditi ve Çözüm Önerisi

Büyükelçi Yıldız, Suriye'deki çatışmaların terör örgütleri için bir fırsat yarattığını belirterek, "PKK/YPG/SDG, Suriye'de istikrar bozucu etken olmaya devam ediyor." ifadesini kullandı. Aynı zamanda, bu örgütün yerel halka baskı uyguladığı ve insani yardımları engellediğini vurguladı.

Yıldız, terör örgütünün işgal ettikleri bölgelerde sözde seçim yapma planının ülkenin toprak bütünlüğünü tehlikeye attığını belirtti ve tüm BM üyesi ülkelerin bu durumu göz önünde bulundurarak desteklerini çekmeleri gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, Suriye'deki sorunların çözümünün ancak siyasi diyalogla mümkün olabileceğini belirterek, tüm taraflara bütüncül bir yaklaşım sergileme çağrısında bulundu.