DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,61 0,11%
ALTIN
2.881,82 0,98%
BITCOIN
2.121.605,67 1,74%

Ahlat'ta Eski Eş Şiddeti: Koruyucu Tedbir Kararı Alındı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde darp edilen kadın ve annesi için koruyucu tedbir kararı verildi.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 19:53
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 19:53

Ahlat'ta Eski Eş Şiddeti: Koruyucu Tedbir Kararı Alındı

Darbedilen Kadın ve Annesine Koruyucu Tedbir

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, eski eşi tarafından darbedilen bir kadın ve annesi için "koruyucu ve önleyici tedbir kararı" alındığı bildirildi.

Olayın Gelişimi

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen "aile içi darp" ihbarı üzerine, emniyet ekipleri derhal olay yerine yönlendirildi. Ekipler, yerde yatan S.G. isimli kadının burnunun kanadığını, Ö.G. isimli kadının ise 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildiğini tespit etti.

Açıklamada, "Bu şahısların E.K. tarafından darbedildiği anlaşılmıştır. E.K., Ö.G'nin eski eşi olup 8 ay önce boşanmışlardır." ifadeleri yer aldı.

Hastaneye Sevk ve Raporlar

S.G. ve Ö.G, tedavi için Ahlat Devlet Hastanesi'ne, ardından ise Tatvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tetkikler sonucunda hayati tehlikeleri olmadığı ve "basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir" raporu alarak taburcu oldukları öğrenildi.

Karşılıklı Şikayet ve Tedbir Kararı

Müşteki E.K., eski eşi Ö.G. ve eski kayınvalidesi S.G. tarafından darbedildiği iddiasıyla polis merkezine başvurdu. E.K, ifadesinin ardından kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlamaları nedeniyle serbest bırakıldı.

Olayın, düğünlerinde takılan altınların paylaşımı ile ilgili anlaşmazlık yüzünden yaşandığı belirtilirken, tarafların karşılıklı olarak birbirlerinden davacı ve şikayetçi olmaları nedeniyle S.G. ve Ö.G. için koruyucu ve önleyici tedbir kararı verilmesi uygun görüldü.