Kısa sürede maya gerektirmeyen bir tarifi arıyorsanız, müjdenizi isteriz! Bu tarif sayesinde mayalanma derdine son vereceksiniz. Poğaça mayalanması için saatlerce beklemenize gerek kalmayacak. 10 dakikada hazırlayacağız, 25 dakikada pişireceğiniz bu dereotlu poğaça tarifi ile kıyır kıyır pastane ustalarını kıskançlığından çatlatacak bir lezzet sunacaksınız. Artık dereotlu poğaçalarınızı pastanelerden almanıza gerek yok. Bu tarif ile pastane ustalarına fark atmaya hazır olun. İşte dereotlu kıyır kıyır poğaça tarifi...
DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 çay bardağı ölçüsünde yoğurt
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
- 2 tane yumurta (bir tane sarısı yüzüne)
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- Yarım çay bardağı ölçüsünde sirke
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- Dere otu
- 3 – 3 buçuk bardak un
- Peynir
DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta şeker, tereyağı, yumurta, sıvı yağ ve yoğurt karıştırılarak üzerlerini sirke eklemesi yapılır.
- Tuz, un ve kabartma tozu da ilave edilir.
- Yumuşak bir kıvamda hamur elde edilene kadar yoğurmaya devam edilir. Kulak memesinden bir tık yumuşak olmasına özen göstermeniz son noktada oldukça önemli.
- En son dereotu hamurun içersinde eklenerek şekil verilmeye başlanır.
- Alt üst fırında 200 derecede yaklaşık 20 - 25 dakika kadar pişirmeniz poğaçalarınız hazır olması için yeterli.