12 Ülkeden Genç Mutfak Profesyonelleri Afyonkarahisar'da Buluştu
Afyonkarahisar, çeşitli ülkelerden gelen genç mutfak profesyonellerini ağırlayarak eşsiz yöresel lezzetlerini tanıtmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle düzenlenen "Cumhuriyet'in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu" programı, Almanya, Azerbaycan, Fas, İran, Kosova, Pakistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Umman, Ürdün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılan 12 genç katılımcıyla gerçekleştirildi.
Yöresel Lezzetler ve Gastronomi Müzesi Ziyareti
Katılımcılar, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde çeşitli atölye çalışmaları yaparak şehrin kendine has yemeklerini deneyimleme fırsatı buldular. Ayrıca, Gastronomi Müzesini gezerek, şehrin coğrafi işaretli lezzetleri hakkında bilgi edinme şansı yakaladılar.
Program Sorumlusunun Açıklamaları
Program sorumlusunu temsil eden Nurullah Yavaş, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl ilk kez Türk Mutfağı Yaz Okulu programını gerçekleştiriyoruz. İki gündür Afyonkarahisar'da mutfak temalı atölyeler ve geziler yaparak, katılımcılarımıza Türk mutfağının benzersiz hazine ve değerlerini tanıtıyoruz," dedi.
Uluslararası Katılımcıların Düşünceleri
Kosova'dan katılan mutfak profesyoneli Lavdrim Simnica, Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetlerini yakından görmek ve tatmak fırsatından son derece memnun olduğunu ifade etti. Katılımcılar, Türk mutfağının zenginliklerini keşfetme yolculuklarına devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet'in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu" programı kapsamında Afyonkarahisar'a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi'ni gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet'in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu" programı kapsamında Afyonkarahisar'a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi'ni gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet'in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu" programı kapsamında Afyonkarahisar'a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi'ni gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet'in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu" programı kapsamında Afyonkarahisar'a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi'ni gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet'in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu" programı kapsamında Afyonkarahisar'a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi'ni gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet'in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu" programı kapsamında Afyonkarahisar'a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi'ni gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla gerçekleştirilen "Cumhuriyet'in Yüzü: Türk Sofrası Yaz Okulu" programı kapsamında Afyonkarahisar'a gelen mutfak profesyonelleri, şehrin yöresel lezzetlerini deneyimledi, Gastronomi Müzesi'ni gezdi.