DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.150.276,36 0,11%

Afganistan Yönetimi DEAŞ İddialarını Reddetti

Afganistan yönetimi, DEAŞ'ın artan faaliyetlerine dair iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 10.08.2024 19:27
Güncelleme Tarihi: 10.08.2024 19:27

Afganistan Yönetimi DEAŞ İddialarını Reddetti

Afganistan Yönetimi DEAŞ İddialarını Reddetti

Afganistan hükümeti, ülkede terör örgütü DEAŞ'ın (IŞİD) faaliyetlerinin arttığına dair yapılan iddiaları kesin bir dille reddetti. Geçici hükümet sözcüsü Zabihullah Mücahid, bu yönlü haberlerin yanıltıcı ve sadece propagandadan ibaret olduğunu belirtti.

DEAŞ İddialarına Sert Tepki

Mücahid, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Batılı ülkeler ve uluslararası kuruluşların, DEAŞ'ın Afganistan'daki yaygın varlığına dair endişelerini asılsız olarak nitelendirerek, bu tür beyanların propagandaya dayandığını vurguladı.

Baskı ve Kontrol Altında Tutulan Ülke

Afganistan yönetiminin, DEAŞ'a karşı ciddi bir mücadele yürüttüğünü ve bu örgüte büyük darbe vurduğunu ifade eden Mücahid, "Ülkemizin tüm toprakları kontrol altında. Hiçbir yerel ya da yabancı gruba tehdit oluşturmasına izin vermiyoruz" dedi.

Uluslararası Görüşler

Birleşmiş Milletler (BM) Terörle Mücadele Ofisi Genel Sekreter Yardımcısı Vladimir Voronkov, BM Güvenlik Konseyi toplantısında DEAŞ ve diğer terör gruplarının Afganistan’daki faaliyetlerine dikkat çekti. Voronkov, bu grupların üye kazanma çabalarının devam ettiğini ve "Afganistan'ın bir kez daha terör yuvası haline gelmemesi için birleşmeliyiz" çağrısında bulundu.

Devam Eden Endişeler

Sonuç olarak, BM raporları ve diğer ülkelerin açıklamaları, Afganistan topraklarında DEAŞ ve diğer terör oluşumlarının varlığına dair kaygıları dile getirmeyi sürdürüyor.