Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Adli Tıp Kurumu KPSS ile personel alımı! En az lise mezunlarına müjde!

Adli Tıp Kurumu, 80 kişilik sözleşmeli personel alımı için başvuruları kabul etmeye başlamıştır. Açık pozisyonlar, 11 farklı meslek grubunu ve İKM (İdari ve Mali İşler) pozisyonunu kapsamaktadır. Adayların başvuruları, belirlenen kontenjanlar ve özel şartlar doğrultusunda değerlendirilecektir. Detaylı bilgi haberimizde...

Yayın Tarihi: 27.07.2024 18:48
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 18:48

Adli Tıp Kurumu KPSS ile personel alımı! En az lise mezunlarına müjde!

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere Türkiye genelinde çeşitli şehirlerde 80 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. En az lise mezunu olan adayların başvurabileceği bu kadrolar için gerekli şartlar ve değerlendirme süreci ilanla birlikte kamuoyuna sunulmuştur. Adayların dikkatle incelemesi gereken ilan, taban KPSS puanları ve diğer ayrıntıları içermektedir.

Adli Tıp Kurumu, Türkiye genelinde 14 farklı ilde toplam 80 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. Alımlar, adli tıp hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla aşağıdaki kadrolarda yapılacaktır:

  • Sağlık Personeli: 13 Hemşire, 2 Psikolog, 1 Biyolog
  • Teknik Personel: 1 Bilgisayar Teknikeri, 15 Laborant, 4 Mühendis
  • İdari Personel: 11 Büro Personeli
  • Destek Personel: 27 Destek Personeli (Hizmetli), 2 Şoför
  • Güvenlik Personeli: 7 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 1 İnfaz ve Koruma Memuru

Adli Tıp Kurumu (ATK), yapacağı personel alımlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları aramaktadır. Bu kapsamda adaylardan;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya askerlik ile ilişiği bulunmamak

gibi şartlar aranmaktadır.

iş ilanı

Adli Tıp Kurumu personel alımlarına başvuracak adayların, 11 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Ancak Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonları için yaş sınırı, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 30 yaş olarak belirlenmiştir.

Alımlar, 2022 yılı KPSS sonuçları doğrultusunda yapılacaktır. Adayların, eğitim durumlarına göre belirlenen puan türlerinden en az 70 almış olmaları gerekmektedir. Buna göre;

  • Lise mezunları için KPSSP94,
  • Ön lisans mezunları için KPSSP93,
  • Lisans mezunları için P3 puanı geçerli olacaktır.
  • Diğer Teknik Hizmet Personeli (Kimyager) pozisyonu için ise adayların, herhangi bir üniversiteden Kimya Bölümü lisans programından mezun olmaları şartı aranmaktadır.

Biyolog

Adayların, Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Moleküler Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Biyomühendislik ve Genetik, Genetik ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik lisans programlarından birini tamamlamış olması gerekmektedir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi

Adayların, 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından büyük olmamak kaydıyla, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un 10. maddesi kapsamında güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almış olması gerekmektedir.

Adli Tıp Kurumu'nda görev alacak biyologlar için aşağıdaki eğitim şartı aranmaktadır:

Biyoloji Lisansı: Adayların, Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji, Genetik, Biyoteknoloji gibi biyoloji bilimleriyle ilgili lisans programlarından birini başarıyla tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı

Adli Tıp Kurumu'nda görev alacak koruma ve güvenlik görevlileri için aşağıdaki şartlar aranmaktadır:

  • Yaş Sınırı: Adayların, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.
  • Güvenlik Soruşturması: 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almaları gerekmektedir. Bu soruşturma, adayın güvenilirliğini ve göreve uygunluğunu değerlendirmek amacıyla yapılmaktadır.

Adli Tıp Kurumu Personel Alımı Başvuru Bilgileri

Adli Tıp Kurumu, 80 kişilik sözleşmeli personel alımı için başvuruları kabul etmeye başlamıştır. İlan, 26 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanmış olup, başvuruların 5-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacağı belirtilmiştir.

Başvuru Şekli ve Adresi

Adaylar, başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/adli-tip-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim adresi üzerinden online olarak yapacaklardır. Başka bir yöntemle yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Değerlendirme Süreci

KPSS Puanı: Alımlar, adayların 2022 yılı KPSS puanları doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Sözlü Sınav: KPSS puanına göre belirlenen başarı sıralamasında ilk üçte yer alan adaylar, sözlü sınava çağrılacaktır.

Nihai Karar: Adayların genel değerlendirmesi, hem KPSS puanları hem de sözlü sınav sonuçları dikkate alınarak yapılacak ve başarılı adaylar ilan edilecektir.