DOLAR
34,68 0%
EURO
36,73 -0,01%
ALTIN
2.960,57 0%
BITCOIN
3.352.520,89 0,66%

Adıyla, 10 dakikada hazırlanmasıyla ve parmak yedirten lezzetiyle meşhur dillere destan tembel pastası

Evde pasta yapmak istiyorsanız, bu pastadan daha pratik bir tarif yok. Yalnızca 10 dakikada servise hazır olacak bu pasta ile aniden gelen misafirlerinizi çatlatacaksınız. Hem lezzetli hem pratik gelen misafirleri çatlatacak tembel pasta tarifi.

Yayın Tarihi: 29.11.2023 16:19
Güncelleme Tarihi: 29.11.2023 16:19

Adıyla, 10 dakikada hazırlanmasıyla  ve parmak yedirten lezzetiyle meşhur dillere destan tembel pastası

Aniden gelen misafirlere ne ikram edeceğim diye kara kara düşünmenize gerek yok! Bu tarif sayesinde 10 dakikada ve sadece birkaç malzemeyle pastanız hazır olacak. Kimse bu kadar hızlı ve bu kadar lezzetli bir pasta yaptığınızda inanmayacak. İddia ediyoruz ki 10 dakikada hazırlanacak bu pastaya hayran kalacaksınız.

TEMBEL PASTA MALZEMELERİ

  • 1.50 su bardağı ölçüsünde soğuk süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket çikolata kremalı bisküvi
  • 1 su bardağı ölçüsünde süt
  • 1 paket hazır çikolatası su
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde toz antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde file badem

 

TEMBEL PASTA TARİFİ

  1. Kremşantiyi karıştırma kabının içerisine alın ve içersinde 1.50 su bardağı ölçüsünde soğuk sütünüzü ilave edin.
  2. Kremşantiyi güzelce kabarana kadar mikser yardımı ile güzelce çırpın.
  3. Ayrı bir kabın içerisine bir su bardağı ölçüsünde sütünüzü koyun ve bisküvinin iki tarafını da süte batırıp, süte batırmış olduğunuz bisküvilerinizin üzerine hazırlanmış olduğunuz kremşantinizi sürün.
  4. Ardından bir bisküvi daha alarak yine süte batırıp kremşantiye sürün ve diğer bisküvinin üzerine kapatın. 
  5. Bütün bisküviler bitene kadar bu işinize devam edin.
  6. Hazır çikolata sosunu paketin üzerinde yazan tarife göre dikkatli şekilde pişirin.
  7. Birbirine yapıştırmış olduğunuz bisküvileri servis tabağına dizerek, açık kalan kısımlarını kremşanti yardımıyla kapatın. Bu işlemi uygularken bir spatula kullanmanız daha güzel sonuçları beraberinde getirecektir.
  8. Hazırlamış olduğunuz çikolata sosunu, kremşanti ile kaplamış olduğunuz bisküvilerin üzerine dökün.
  9. Bütün pastanın çikolata ile kaplandığına emin olun.
  10. Son olarak ise pastanın üzerine antep fıstığı ve file badem ile süsleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...