Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Adana ve Edirne Adliyesi'nde skandallara karışan Hakime Gül A. ve Savcı Fatih A. meslekten ihraç edildi

Adana ve Edirne Adliyesi'nde görev yapan Hakime Gül A. ve Savcı Fatih A., rüşvet, şantaj, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi skandallara karıştıkları iddiasıyla meslekten ihraç edildi.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 22:18
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 22:18

Adana ve Edirne Adliyesi'nde skandallara karışan Hakime Gül A. ve Savcı Fatih A. meslekten ihraç edildi

Adana ve Edirne Adliyesi'nde görev yaptıkları dönemde birçok skandala karışan Hakime Gül A. ve Savcı Fatih A. meslekten ihraç edildi. Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yürütülen soruşturmalar sonucunda, adı rüşvet, şantaj, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi skandallarla anılan iki yargı mensubunun görevlerine son verildi.

Skandalların Ortaya Çıkışı

2017 yılından bu yana Adana ve Edirne’de görev yapan Hakime Gül A. ve suç ortağı Savcı Fatih A., çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla gündeme geldi. Görev yaptıkları süre boyunca şantaj, ölüm tehditleri, rüşvet alma ve uyuşturucu partileri düzenleme gibi birçok suça karıştıkları iddia edilen yargı mensupları hakkında HSK kapsamlı bir soruşturma başlattı. Bu soruşturmalar sonucunda, Hakime Gül A. ve Savcı Fatih A.'nın meslekten ihraç edilmesine karar verildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu, zanlılar hakkındaki tüm iddiaları titizlikle inceliyor. Soruşturma kapsamında birçok delil ve tanık ifadesi değerlendiriliyor. HSK’nın bu konuda kararlı ve şeffaf bir tutum sergilediği, adaletin gerektirdiği şekilde hareket edileceği vurgulanıyor.

Meslekten İhraç Edildiler

Adana ve Edirne Adliyesi’nde görev yaptıkları süre boyunca birçok skandala karışan Hakime Gül A. ve Savcı Fatih A., HSK’nın kararıyla meslekten ihraç edildi. İhraç kararının ardından, iki yargı mensubunun karıştığı iddia edilen suçların yargı süreci devam ediyor. HSK, soruşturmanın seyrine göre gerekli hukuki adımları atmaya devam edecek.