Adana Ticaret Odası'nın (ATO) geleneksel Adana kebabının gelecek kuşaklara aktarılarak tescil edilmesi amacıyla düzenlediği "15. Tescilli Adana Kebabı Eğitimi" kursunu tamamlayan 50 kursiyere sertifikaları verildi.
Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası işbirliğiyle ATO Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı'nda gerçekleştirilen eğitim programının ikinci gününde, kursiyerlere kebap yapımında kritik öneme sahip teknikler uygulamalı olarak gösterildi. Etin hazırlanması, şişe saplanması, pişirilmesi ve sunumu konularında detaylı bilgiler verildi.
Sertifika töreninde konuşan ATO Başkanı Yücel Bayram, emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti ve eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerleri kutladı.
Kursiyerlerden Müzeyyen Çıkman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, coğrafi işaret tescilli Adana kebabının yapılış sürecini öğrenmek için kursa katıldığını belirtti. Çıkman, "Kebabın püf noktalarını öğrendik. Adana kebabını zırh çekmeyi, şişe dizmeyi ve tablacı salatası yapmayı çok güzel bir şekilde öğrendik. Güzel bir eğitimdi; çok memnun kaldık." dedi.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.