DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.121.166,2 -0,37%

Adana'da Öğrenci Yurdunun Güvenlik Görevlisi Cinayeti Davası Devam Ediyor

Adana'da güvenlik görevlisinin öldürülmesine ilişkin yargılanan 2 sanığın duruşması gerçekleşti, sanıklar suçlamaları reddetti.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 18:01
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 18:01

Adana'da Öğrenci Yurdunun Güvenlik Görevlisi Cinayeti Davası Devam Ediyor

Adana'da Güvenlik Görevlisi Cinayeti Duruşması

Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi'nde yaralanarak hastaneye kaldırılan güvenlik görevlisi Gökhan Şahin'in cinayetiyle ilgili yargı süreci devam etmekte.

Sanıkların İfadeleri ve Duruşma Süreci

Dün, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya, tutuklu sanıklar Cihad A. ve kayınbiraderi Erhan Ü. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılım gösterirken, tanık Y.E. ve taraf avukatları salonu doldurdu. Tanık İfadesi

Tanık Y.E., sanıkların kendisini otogara bıraktıklarını ve cinayet hakkında herhangi bir konuşma geçmediğini, aksine sıradan muhabbetlerden bahsettiklerini ifade etti. Y.E., olay günü sanıkların alkol veya uyuşturucu etkisi altında bulunduklarına dair bir belirti gözlemlemediğini vurguladı.

Sanıkların Savunmaları

Cihad A., hakkındaki suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu. Diğer sanık Erhan Ü. de olay esnasında Gökhan Şahin'i öldürme niyetinde olmadığını belirterek beraat istedi.

Savcılık ve Mahkemenin Kararı

Cumhuriyet savcısı, mevcut delil durumuna ve sanıkların üzerine atılı suçun niteliğine atıfta bulunarak, sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme heyeti de sanıkların tutukluluk halinin sürdürülmesine ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın Gelişimi

6 Haziran 2023 tarihinde, güvenlik görevlisi Gökhan Şahin (32), tartıştığı Cihad A. (34) ve kayınbiraderi Erhan Ü. (34) tarafından darbedilip bıçaklanarak ağır yaralanmış, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamamıştı. Gözaltına alınan şüpheliler, 8 Haziran 2023'te tutuklanmıştı.