DOLAR
34,17 -0,04%
EURO
38,12 0,01%
ALTIN
2.919,19 -0,19%
BITCOIN
2.249.720,77 -0,06%

Adana'da Alkollü Sürücüye Trafik Kazası Cezası

Adana'da alkollü bir sürücünün yol açtığı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, sürücü hapis cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 12:54
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 12:54

Adana'da Alkollü Sürücüye Trafik Kazası Cezası

Adana'da Alkol Etkisiyle Gerçekleşen Trafik Kazası

Adana'nın Çukurova ilçesinde meydana gelen trajik bir trafik kazasında, alkollü bir sürücünün yaptığı kaza sonucunda iki kişi yaşamını yitirdi. Kazanın sorumlusunun, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla yargılandığı öğrenildi.

Dava Süreci ve Ceza

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava sürecinde, tutuklu sanık Selçuk Beksarı'nın, 11 Ağustos 2023'te meydana gelen kaza nedeniyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. Kazada hayatını kaybedenler ise Mehmet Güllüler ve Sami İşbulan olarak belirtildi.

Kazanın Detayları

Cumhuriyet savcısı tarafından sunulan mütalada, Beksarı'nın, alkol tesiri altında olduğu ve trafik kurallarına uymadığı için bu kazanın sorumlusunun kendisi olduğu ifade edildi. Sanığın kaza esnasında 2,03 promil alkollü olduğu ve bu durumun dikkate alınarak ceza talep edildiği de kaydedildi.

Sanığın Savunması

Sanık Beksarı, olayın ardından yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, "Olay günü yolda ilerlerken birden önünde giden aracı fark ettim; frene basmama rağmen çarpmayı engelleyemedim. Hızımın yüksek olmadığını düşünüyorum. Kazaya neden olan faktörlerden biri de köprünün ışıklarının yanmamasıydı," şeklinde ifadeler kullandı.

Mahkeme Kararı

Mahkeme, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ve sabit ikametgah sahibi olmasını göz önünde bulundurarak, yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar verdi. Ancak, sanığa verilen 8 yıl 4 ay hapis cezası, kazanın ciddiyetini ve kaybedilen hayatları göz önünde bulundurulduğunda önemli bir cezalandırma olarak değerlendirildi.