Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Adalet Bakanlığı CTE memur alımı başladı! Başvuru ekranı az önce açıldı

Adalet Bakanlığının CTe 50 memur alımına yönelik başvuru ekranı açıldı. Kariyer Kapısı uygulamasına ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 18:03
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 18:03

Adalet Bakanlığı CTE memur alımı başladı! Başvuru ekranı az önce açıldı

Adalet Bakanlığı'ndan CTE memuru alımı için başvurular başladı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Kampları Genel Müdürlüğü, 2024 yılı idari memur alımını duyurdu ve başvuruları almaya başladı. 7. ve 9. Sınıf pozisyonları için Öğrenci Yönetimi Görevlisi başvuruları bugün açıldı ve başvurular 28 Haziran 2024'e kadar ariyer Portalı üzerinden kabul edilecek.

İDARE MEMURU ÖĞRENCİSİ ALIMINDA BAŞVURU ŞARTLARI

İdare memuru öğrencisi alımı ile ilgili başvuru yapacak olann adayların aşağıda yer alan koşulları taşıması gerekmekiyor;

657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu, Adalet Bakanlığınca Memurların İşe Alınması, Atanması ve Rotasyonuna İlişkin Yönetmelik ve Memurlara Yönelik Eğitim Merkezlerinin Kuruluş, Görev ve Çalışmaları Hakkında Yönetmeliğin 29 uncu maddesi hükümleri uyarınca Cezaevleri, tutukevleri, ve adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

-Türk Ceza Kanunu 53 üncü madde içeriğinde belirtilen süreler dolmuş olsa dahi; Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlar, zimmete para geçirme, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık fiilleri, kişi bir yıl hapis cezasına çarptırılsa dahi. Yukarıda belirtilen suçlardan, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlardan dolayı affedilmiş olsa bile; İflas, ihaleye fesat karıştırma, ifaya fesat karıştırma, suç varlıklarını aklama suçu veya kaçakçılık suçlarından hüküm giymemiş olmak,

- Erkek adaylar için son başvuru tarihinden itibaren askerlik hizmetine katılmak istememiş olmaları, askerlik çağında bulunmamaları ve askerlik çağına gelmiş olmaları halinde muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

- Sınav başvurularının son teslim tarihi olarak 28 Haziran 2024 tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve merkezi sınav tarihinden itibaren 35 yaşını doldurmamış olanlar (KPSS Genel Yeterlilik - Genel Kültür Sınavı 18 Eylül 2024 tarihinde yapılmaktadır) 2022) (kişiler) 18 Eylül 1987'den sonra doğmuş olanlar),

- Güvenlik taraması olumlu sonuç vermesi gerekmektedir (Sözlü sınav ve mülakatta başarılı olan adaylar için güvenlik taraması ve kayıt araştırması yapılacaktır.)

- Görevlerini sürekli olarak yerine getirmesine engel olacak akıl hastalığı bedensel engelinin bulunmaması; Şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, yüzde yara, uzuv eksikliği, kekemelik ve benzeri kusurların bulunmadığı; Ceza ve Tevkifevleri Denetleme Genel Müdürlüğü tarafından bölge hastanesi olarak belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı resmi kamu hastanelerinden alacağı sağlık kurulu raporunu kayıt altına almak (sözlü sınavı geçen adaylardan kurul raporu istenecektir) Sınav ve mülakat.)

- KPSS LİSANS 2022 sınav türü KPSSP3'ten en az 70 puan alınmış olunması,

- Üniversite eğitim sistemi en az 4 yıl olan fakülte ve yüksekokullardan ya da Yükseköğretim Kurulunca onaylanan yabancı fakülte ve yüksekokullardan eşdeğer değerlendirme puanlarıyla mezun olmak.

Değerlendirme puanı = Sözlü sınav* (%50) + KPSS* (%50)

BAŞVURU EKRANI AÇIKTIR

Adalet Bakanlığının CTe personelini işe almak için kayıt yaptıran adayların aşağıda yer alan adımları izlemesi gerekiyor.

 Adalet Bakanlığı CTE memur alımı başladı