DOLAR
34,48 -0,05%
EURO
36,4 -0,19%
ALTIN
2.959,3 -0,83%
BITCOIN
3.362.495,84 -3,48%

Adalet Bakanı Tunç, Kadınların Adalete Erişimini Güçlendirme Panelinde Konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadın haklarının güçlendirilmesi konusunda kararlılık mesajı verdi.

Yayın Tarihi: 21.11.2024 13:40
Güncelleme Tarihi: 21.11.2024 13:40

Adalet Bakanı Tunç, Kadınların Adalete Erişimini Güçlendirme Panelinde Konuştu

Adalet Bakanı Tunç: "Tek amacımız ayrımcılığı ortadan kaldırmak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dikmen'deki Hakimevi'nde düzenlenen "Kadınların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi Paneli"nde konuştu. Tunç, "Tek amacımız bir kadının dahi ayrımcılığa, şiddete, haksızlığa maruz bırakılmaması" diyerek, kadın haklarının güçlendirilmesi konusundaki kararlılıklarından taviz vermeyeceklerini belirtti.

Kadınların Adalet Sistemine Erişimi

Bakan Tunç, kadınların adalet sistemine erişiminin önündeki engellerin aşılmasının sadece bir insan hakları meselesi değil, aynı zamanda toplumların daha adil ve demokratik bir yapıya kavuşması için temel bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Son 22 Yıldaki Gelişmeler

Tunç, son 22 yılda kadın haklarına yönelik birçok düzenleme yapıldığını, bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti. "Kadın hakları, insan onurunun korunması açısından son derece önemlidir" diyen Tunç, kadına yönelik şiddetin insanlık onuruna yöneltilmiş en çirkin saldırılardan biri olduğunu dile getirdi.

Şiddetle Mücadele Politikaları

Tunç, 2012 yılında yürürlüğe giren 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunla kadına yönelik şiddet önleme çalışmalarının güçlendirildiğini hatırlattı. Adalet Bakanlığı'nın oluşturduğu Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanlığı ile 81 ilde 164 adliyede 172 adli görüşme odası kurulduğunu aktaran Tunç, "Bugün itibarıyla 127 bin adli görüşme gerçekleştirilmiştir" dedi.

Kadın Hakim ve Savcı Sayısındaki Artış

Adalet Bakanı, 2002'de 1847 olan kadın hakim ve savcı sayısının bugün %406 oranında artarak 9 bin 355'e yükseldiğini duyurdu. "Kadın hakim ve savcı sayımız şu anda hakim ve savcı sayımızın neredeyse %40'ına ulaşmış durumda" dedi.

Kadına Şiddet Küresel Bir Sorun

Tunç, kadına yönelik şiddetin küresel bir sorun olduğunu belirtirken, kadınların adalet sistemine katılımının önemine de dikkat çekti. "Bir kadının bile şiddete uğraması, bizim için bir kayıptır" şeklinde konuştu. Gelişmeleri yargı reformu strateji belgesi ile kamuoyuna duyuracaklarını ifade eden Tunç, bu konuda caydırıcılık sağlamak için çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.