Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Adalet Bakanı’ndan Sinan Ateş açıklaması: Manipülasyon yapmamak lazım!

1 Temmuz'da başlayacak olan Sinan Ateş davasına yönelik açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, manipülasyonlarla siyasi sonuç çıkartılmaması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 15:51
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 15:51

Adalet Bakanı’ndan Sinan Ateş açıklaması: Manipülasyon yapmamak lazım!

1 Temmuz’da ilk duruşması görülecek olan Sinan Ateş cinayetine yönelik Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yeni bir açıklama yaptı. AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’ndan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, 9’uncu Yargı Paketi’ne ilişkin AK Parti Grubu’nun çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi. 

Bu kapsamda Adalet Bakanı, etkin ve hızlı yargı sistemi için pakette önemli düzenlemeler olduğunu, bakanlık olarak taslak üzerinde çalıştıklarını ve milletvekilleri tarafından değerlendirildikten sonra teklife dönüşeceğini aktardı. 

Etki ajanlığı tartışmalarına yanıt: Kamuoyuna farklı yansıtıldı! 

Etki ajanlığı konusunda tartışmalara ilişkin soru sorulan Adalet Bakanı, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ve kamuoyuna yansıyan çalışmanın farklı aktarıldığını öne sürdü. Söz konusu düzenlemenin suç işleyenlere özel olduğunu ve uygulamada kaynaklanan problemi ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu kaydetti. Ayrıca “Türkiye’de araştırma yapanlar cezalandırılacakmış” gibi söylemlerin doğru olmadığını da vurguladı. Kişisel verilerin ihlal edilmesi ve casusluk gibi suçlara yönelik bir düzenleme olduğunu kaydeden Bakan Tunç, buna kimsenin itiraz etmeyeceğini düşündüklerini kaydetti ve ekledi: 

“Sanki 'Türkiye'de araştırma yapan, haber yapan birisi cezalandırılacakmış' gibi algı oluşturuluyor. Bu algı doğru değil. Bu milletvekillerimizin değerlendirmesine açık olan bir husus. Grubumuz değerlendiriyor. Yargı paketinde yer alır, almaz tamamen onların takdirinde olan bir husus.”

“Bağımsız yargının kararını beklemek gerekir” 

Sinan Ateş davasının 1 Temmuz’da başlayacağını anımsatan Bakan Tunç, bapımsız ve tarafsız yargının soruşturmayı tamamlamasını beklemek gerektiğini vurguladı. Konunun hala yargıda devam ettiğini kaydeden Bakan Tunç, siyasi sonuçların çıkarılması için manipülasyonların yapılmaması gerektiğini şöyle ifade etti: 

“Bundan siyasi sonuç çıkarmak için birtakım manipülasyonlar yapmamak lazım. Tarafsız ve bağımsız yargının kararını beklemek gerekir.”