DOLAR
34,17 0,07%
EURO
37,85 0,04%
ALTIN
2.922,86 0,13%
BITCOIN
2.078.564 0%

Abdullah Güler, Yeni Yasama Yılı Resepsiyonunda Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Grup Başkanı Güler, yeni yasama yılı resepsiyonunda siber güvenlik ve cezalar hakkında bilgiler verdi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:57
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:57

Abdullah Güler, Yeni Yasama Yılı Resepsiyonunda Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in Değerlendirmeleri

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni yasama yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na gelişinde CHP milletvekillerinin ayakta karşılamasını değerlendirerek, "Arkadaşlara teşekkür ediyorum. Olumlu duruş ve davranışların devamını diliyorum." ifadesini kullandı.

Cezasızlık Algısı ve Cezaevlerinde Eğitimler

Cezasızlık algısı üzerine konuşan Güler, bu konuda çalışmalar yürütüldüğünü belirtti ve cezaevlerinde hükümlülere yönelik eğitim programları düzenlendiğini aktardı. Güler, "Cezasızlık algısı noktasında bir çalışmayı ortaya koymamız lazım. İleriki yargı paketlerinde değerlendireceğiz." şeklinde bilgi verdi.

Siber Güvenlik Teşkilatı Kuruluyor

Siber güvenlik alanında yeni bir Başkanlık kurulacağını duyuran Güler, bu teşkilatın kamu kurumlarının bilgi işlem merkezlerinin güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynayacağını ifade etti. "Anayasamızın ilgili hükümleri gereğince Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yeterli olacak. Tüm kurumların siber saldırılara karşı iş birliği ve koordinasyon içinde güvenliğinin sağlanması için böyle bir birime ihtiyaç var," dedi.

Saygı ve Nezaket Vurgusu

Meclis'teki saygı duruşuna atıfta bulunan Güler, "Cumhurbaşkanımız, devletin birliğini temsil ediyor. Dolayısıyla ona karşı saygı gerekmektedir. Bazı CHP'li arkadaşların açıklamalarına üzüldüm, daha önce saygısızlık yaptıklarını anlamış olduk,” diyerek bu konudaki tutumların değişmesi gerektiğini vurguladı.

Ulusal güvenlik ve çıkarların önemine dikkat çeken Güler, ülkenin çıkarlarına katkıda bulunma hususundaki birlikteliğin büyük ehemmiyeti olduğunu kaydetti. “Geç de olsa farkına vardılar bazı şeylerin,” ifadelerini kullandı.