DOLAR
34,24 -0,06%
EURO
37,61 0,02%
ALTIN
2.912,05 -0,05%
BITCOIN
2.142.673,91 0,74%

ABD ve İsrail, İran'a Verilecek Karşılık Üzerinde Görüşmelere Devam Ediyor

Beyaz Saray, İsrail'in İran'a vereceği askeri karşılık için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 23:05
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 23:05

ABD ve İsrail, İran'a Verilecek Karşılık Üzerinde Görüşmelere Devam Ediyor

ABD, İsrail ile İran'a Yanıt Üzerinde Görüşüyor

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail'in İran'a karşı alacağı askeri önlemlerle ilgili olarak Tel Aviv ile yürütülen görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.

Görüşmelerde Güncel Durum

Jean-Pierre, günlük basın toplantısında Orta Doğu'daki mevcut duruma dair değerlendirmelerde bulundu.

ABD'li sözcü, "İsraillilerle, İran'ın saldırısına ne şekilde yanıt vereceklerine dair görüşmelerimiz devam ediyor." ifadesini kullanarak, İsrail’in güvenliğine olan bağlılıklarını yineledi.

ABD'nin Destek Taahhüdü

Jean-Pierre, ABD olarak İran’a karşı İsrail’e hem doğrudan hem de dolaylı olarak önemli askeri destek sağladıklarını hatırlatarak, bu desteği sürdüreceklerini vurguladı.

Biden'ın Açıklamaları

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail'in İran'a nasıl bir yanıt vereceği konusunda henüz kesin bir karar almadığını belirtmişti. "Eğer onların yerinde olsam, petrol sahalarından farklı alternatifler düşünürdüm." ifadeleriyle dikkat çekti.

Biden, ayrıca İsrail'in İran'a ait nükleer tesislere yönelik olası bir saldırısını desteklemediğini ifade etti. İsrail’in, İran’a karşı "orantılı bir şekilde" yanıt vermesi gerektiğine inandığını da sözlerine ekledi.