DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.153.439,77 -0,53%

ABD ve Çin Arasındaki Ekonomik Çalışma Grubu Beşinci Kez Toplandı

ABD ile Çin'in Ekonomik Çalışma Grubu, Pekin'de önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 19:00
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 19:00

ABD ve Çin Arasındaki Ekonomik Çalışma Grubu Beşinci Kez Toplandı

ABD ve Çin Ekonomik Çalışma Grubu Toplantısı

ABD ile Çin arasında geçen yıl kurulan Ekonomik Çalışma Grubu, beşinci toplantısını 19-20 Eylül tarihlerinde Pekin'de gerçekleştirdi. Bu, Çin'de düzenlenen ikinci toplantı olma özelliğini taşıyor.

Toplantının İçeriği

Toplantılarda, ABD Hazine Bakanlığı ve Çin Maliye Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililerin bir araya geldiği belirtilirken, tarafların kendi ekonomileri ve küresel ekonomik dengeyi destekleyen politikalar üzerine görüş alışverişinde bulunduğu vurgulandı.

Önemli Konular Ele Alındı

Açıklamada, ABD'li yetkililerin Hazine Bakanı Janet Yellen'in nisan ayında yaptığı ziyarette gündeme gelen, Çin ekonomisinde belirli sektörlerde aşırı kapasite ve piyasa dışı uygulamalar gibi konulara dikkat çekmeye devam ettiği ifade ediliyor. Bu konuların, ABD'li işçiler ve firmalar üzerindeki etkileri gündem maddeleri arasındaydı.

Makroekonomik Görüşler ve İşbirliği

Tarafların makroekonomik görünümler hakkında görüşlerini paylaştığı toplantıda, borç sorunları ve gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ekonomilerdeki finansman zorlukları gibi işbirliği alanları tartışıldı. Ayrıca, ABD Hazine Bakanlığı heyetinin Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng ile görüştüğü bilgisi de verildi.

Ekonomik Çalışma Grubu'nun Tarihçesi

Bu Ekonomik Çalışma Grubu, geçen yıl Eylül ayında kurulmuştu ve iki ülke arasında ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.