DOLAR
34,16 -0,06%
EURO
38,2 0,15%
ALTIN
2.934,9 -0,07%
BITCOIN
2.219.547,51 -0,38%

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Zelenskiy'e Uyarı

Mike Johnson, Zelenskiy'ye Amerikan iç siyasetine karışmaması gerektiğini hatırlattı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 23:07
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 23:07

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Zelenskiy'e Uyarı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Sert Uyarı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Üyesi Mike Johnson, Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e açık bir mektup yazarak, Amerikan iç politikasına müdahale etmemesi gerektiği yönünde bir mesaj iletti.

Ukrayna'nın Pennsylvania Ziyareti Eleştirildi

Johnson, mektubunda Zelenskiy'nin Pennsylvania eyaletine gerçekleştirdiği ziyarette yalnızca Demokrat yetkililerle bir araya gelmekle kalmayıp, Washington Büyükelçisi Oksana Markarova'nın organizasyondaki etkinliğinden de rahatsız olduğunu dile getirdi.

"Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Oksana Markarova'yı derhal geri çekin" diyen Johnson, etkinlikte hiç Cumhuriyetçi politikacının yer almamasını ve bu durumun sonuçlarının endişe verici olduğunu vurguladı.

"Bu zor günlerde Ukrayna meselesi partiler üstü bir konu olmalıdır. Ancak, gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret yalnızca Demokratlara destek görüntüsü vermektedir" ifadelerini kullandı.

Demokrat Vali de Ziyaretteydi

Zelenskiy, Pennsylvania'daki mühimmat üretim tesisini ziyaret ederken, eyaletin Demokrat Valisi Josh Shapiro da etkinlikte yer almıştı. Johnson bu tür ziyaretlerin diğer partilere de açık olması gerektiğinin altını çizdi.

Johnson, mektubunda, "Tüm yabancı devletler Amerikan iç siyasetine karışmaktan kaçınmalıdır" ifadelerine de yer vererek, bu tür tutumların ilişkilere zarar verebileceği konusunda uyarıda bulundu.