Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin mesane sorunu nedeniyle tıbbi prosedür geçirecek

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, mesane sorunu nedeniyle Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde cerrahi olmayan bir prosedürden geçecek. Geçici olarak yetkilerini Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks'e devredecek.

Yayın Tarihi: 25.05.2024 00:49
Güncelleme Tarihi: 25.05.2024 00:49

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin mesane sorunu nedeniyle tıbbi prosedür geçirecek

ABD Savunma Bakanı Austin, mesane sorunu için tekrar tıbbi işlemden geçecek

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, yaşadığı mesane sorunları nedeniyle bu akşam Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde cerrahi olmayan minimal bir tıbbi prosedürden geçecek. Pentagon sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, prosedürün planlı ve seçmeli olduğu vurgulandı.

Geçici Görev Değişimi

Pentagon'un açıklamasına göre, Austin prosedür sırasında geçici olarak bakanlık görevlerini yerine getiremeyecek. Bu süre zarfında, Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, Austin'in yetkilerini vekaleten devralacak. Söz konusu tıbbi prosedür hakkında Beyaz Saray ve Kongre'nin de bilgilendirildiği belirtildi.

Geçmiş Sağlık Sorunları

Bakan Austin, 22 Aralık 2023'te Walter Reed Askeri Hastanesi'nde prostat kanseri teşhisiyle bir operasyon geçirmişti. Operasyonun ardından evine dönen Austin, çıkan komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak'ta tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Bu olay, 5 Ocak'ta Pentagon tarafından kamuoyuna duyurulmuş ve Austin'in hastaneye kaldırıldığı bilgisi Başkan Joe Biden ve üst düzey Pentagon yetkilileri tarafından günler sonra öğrenilmişti.

Gizlilik Eleştirileri

Savunma Bakanı'nın sağlık durumu ile ilgili gelişmelerin yetkililerden ve kamuoyundan gizli tutulması, eleştirilere ve incelemelere neden olmuştu. Austin'in sağlık durumunun şeffaf bir şekilde paylaşılmaması, özellikle kamuoyunda ve Kongre üyeleri arasında rahatsızlık yaratmıştı.

Bu yeni prosedürün ardından Bakan Austin'in sağlık durumu ve görevine ne zaman döneceği konusunda daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor. Pentagon yetkilileri, Austin'in iyileşme sürecini yakından takip edecek ve gerekli bilgilendirmeleri yapacak.