DOLAR
34,24 0,16%
EURO
37,47 0,17%
ALTIN
2.932,23 -0,14%
BITCOIN
2.211.379,75 -3,02%

ABD'nin İsrail'i Dizginleme Çabaları Sınırlı Kaldı

Uzmanlar, ABD'nin İsrail'e baskı uygulama girişimlerinin etkisinin sınırlı olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 15:30

ABD'nin İsrail'i Dizginleme Çabaları Sınırlı Kaldı

ABD'nin İsrail Üzerindeki Baskısı

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Gazze bölgesindeki saldırılarda İsrail'i kontrol altına alma çabalarının "sınırlı sonuçlar verdiği" ifade ediliyor.

Uzman Görüşleri

The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, uluslararası ilişkiler uzmanları ile bazı eski Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin görüşleri kamuoyuna yansıdı. Bu görüşlerde, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, İsrail'in Gazze'yi işgali ve sivillere yönelik saldırılarına karşı tutumu eleştiriliyor.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin Orta Doğu Programları Direktörü Jon Alterman, "Biden ve Netanyahu birbirlerinin etkisini sürekli değerlendiriyorlar. Netanyahu, Biden'ın düşündüğünden daha fazla hareket alanı olduğuna inanıyor gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Değişen Dinamikler ve Yeni Yaklaşımlar

Eski Başkan Donald Trump döneminde Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapmış olan David Schenker, 7 Ekim 2023'ün önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "ABD'nin hassasiyetlerini dikkate almayan yeni bir İsrail'le karşı karşıyayız" dedi.

Uzmanlar, ABD'li yetkililerin Lübnan'daki çatışmanın tırmanmasını önleme çabalarının, İran'ı da içine çekerek ABD'yi derin askeri müdahaleye zorlayabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirdi.

Seçimler ve ABD'nin Strateji Tercihleri

Aaron David Miller, yaklaşan başkanlık seçimleri nedeniyle İsrail'in dahil olacağı bir çatışmaya girmek için herhangi bir Amerikalı yetkilinin baskı yapamayacağını savundu. Biden yönetiminin, seçimlere bir ay kala Tahran'a yönelik bir saldırıyı engellemeye çalışırken, aynı zamanda İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırılarından da memnun olmadığını belirtti.