DOLAR
34 0,13%
EURO
38,02 -0,2%
ALTIN
2.828,87 -0,98%
BITCOIN
2.151.120,04 -4,96%

ABD'nin Çin Tarafından İthalat Üzerindeki Tarifeleri Yükseltiyor

ABD, Çin'den gelen önemli ürünlere yönelik tarifeleri artırarak haksız ticaret uygulamalarına karşı durma kararı aldı.

Yayın Tarihi: 13.09.2024 19:11
Güncelleme Tarihi: 13.09.2024 19:11

ABD'nin Çin Tarafından İthalat Üzerindeki Tarifeleri Yükseltiyor

ABD, Çin'e Yönelik Gümrük Vergisi Artışlarını Duyurdu

Amerika Birleşik Devletleri, Çin'den ithal edilen çelik, alüminyum, yarı iletkenler, elektrikli araçlar, bataryalar, kritik mineraller ve güneş pilleri gibi ürünlere yönelik gümrük vergisi artışlarını netleştirdi. ABD Ticaret Temsilciliği (USTR), bu ürünler için yeni tarife oranlarını açıkladı.

Tarife Oranlarının Detayları

USTR tarafından yapılan açıklamada, çelik ve alüminyum ile bataryalar için tarifelerin %25, yarı iletkenler ve güneş pilleri için %50, elektrikli araçlar içinse %100 artırılacağı belirtildi. Bu karar, Çin'in haksız ticaret uygulamalarına karşı Amerikan işçilerini ve şirketlerini koruma amacı taşıyor.

Katherine Tai'nın Açıklamaları

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, bu eylemlerin ABD hükümetinin haksız ticaret uygulamalarına karşı durma taahhüdünü yansıttığını vurguladı. Tai, "Kesinleşen tarife artışları, Amerikan işçilerini ve işletmelerini tehdit eden Çin'in zararlı politikalarını hedef alacak," dedi.

Geçmişe Dönük Kararlar

Mayıs ayında alınan karar doğrultusunda, kritik endüstrilerde yerli üretimi desteklemek amacıyla, ABD'nin Çin'den yaptığı ithalatın 18 milyar doları etkileyen ürünler için gümrük vergilerinde artış yapılmıştı. Yüz maskeleri ve tıbbi malzemeler gibi ürünlerde de güncellemeler yer aldı. Belirtilen gümrük vergileri büyük ölçüde 27 Eylül tarihinde yürürlüğe girecek.