DOLAR
34,26 0%
EURO
37,39 0,05%
ALTIN
2.918,72 -0,02%
BITCOIN
2.258.522,33 0,04%

ABD, İsrail'e THAAD Füze Savunma Sistemi Konuşlandırdı

İsrail ordusu, ABD'nin İran tehdidine karşı THAAD füze savunma sistemini ülkeye yerleştirdiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 23:03
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 23:03

ABD, İsrail'e THAAD Füze Savunma Sistemi Konuşlandırdı

ABD, İsrail'e THAAD Füze Savunma Sistemi Yerleştirdi

İsrail ordusu, ABD'nin İsrail topraklarında, uzun menzilli balistik füzeleri engellemek amacıyla THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini konuşlandırdığını açıkladı.

Hazırlık Olarak Yerleştirildi

İsrail Ordu Radyosu'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "ABD, İran tehditlerine karşı hazırlık olarak THAAD hava savunma sistemini İsrail'e konuşlandırdı." ifadeleri yer aldı.

Önceki Konuşlandırmalar

Daha önce, Mart 2019'da, ABD, İsrail'de ortak savunma tatbikatları çerçevesinde THAAD sistemini geçici olarak yerleştirmişti. Ancak yeni yerleştirmenin kalıcı olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı.

İran'a Karşı Savunma Hazırlıkları

Şu andaki sistem konuşlandırması, İsrail’in İran ile olası bir çatışmada "büyük bir saldırı" hazırlığı olarak değerlendiriliyor. İran, 1 Ekim tarihinde İsrail'e füze saldırısı düzenlemiş ve Tel Aviv yönetimi, bu duruma karşılık vereceğini duyurmuştu.

Mevcut Hava Savunma Sistemleri

İsrail, hali hazırda uzun menzilli Arrow, orta menzilli Davud’un Sapanı ve kısa menzilli Demir Kubbe sistemlerine sahip. Ancak bu sistemler, İran'ın gerçekleştirdiği son saldırıda birçok füzeyi durdurmada yetersiz kalmıştı.