DOLAR
34,25 -0,07%
EURO
37,63 -0,01%
ALTIN
2.912,36 -0,07%
BITCOIN
2.140.344,75 0,86%

ABD Dışişleri Bakanlığı: İsrail Kısa Vadede Daha Güvenli

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Hamas tehditlerine karşı kısa vadede güvenli olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 23:32
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 23:32

ABD Dışişleri Bakanlığı: İsrail Kısa Vadede Daha Güvenli

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Son Açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Hamas'ın tehditlerine karşı "kısa vadede daha güvenli olduğunu" belirtti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bu konuda gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Hamas Tehdidi ve İsrail'in Güvenliği

Miller, "Hamas, bugün hiçbir şekilde 7 Ekim'de başlattığı saldırının boyutu, ölçeği ve kapsamıyla bir saldırı başlatamaz." diyerek, bu durumun İsrail'in Hamas'tan gelen tehditle başa çıkma konusunda en azından kısa vadede daha güvenli olduğu anlamına geldiğini ifade etti.

Son 10 günde İsrail ordusunun, Hizbullah'ın askeri yeteneklerini de zayıflattığını vurgulayan Miller, ateşkes için çalışmalarının süreceğini de sözlerine ekledi:

"Rehineleri evlerine getirecek, İsrail ve Filistin halkının acılarını hafifletecek ve nihayetinde bu savaşa son verecek bir ateşkes anlaşması için çalışmaya devam etmekte kararlıyız."

UNIFIL'in Rolü ve Operasyonlar

Miller, BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) güçlerinin tehlikeye atılmaması gerektiğini belirterek, "UNIFIL, Lübnan'da güvenliğin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor ve nihayetinde BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararını uygulayabildiğini görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, ABD'nin İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah'ı hedef almasını desteklediğini belirten Miller, bunun uluslararası insancıl hukuka uygun yapılmasını beklediklerini de dile getirdi.

Son olarak, ABD'nin hala İsrail'in Lübnan'daki kara saldırısını "sınırlı bir operasyon" olarak değerlendirdiğini ifade etti.