DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.121.468,83 -0,38%

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, BAE ve Suudi Arabistan ile Orta Doğu'daki Gelişmeleri Görüştü

Blinken, BAE ve Suudi Arabistanlı mevkidaşları ile Gazze'deki insani durumu ve ortak diplomatik çabaları ele aldı.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 02:00
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 02:00

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, BAE ve Suudi Arabistan ile Orta Doğu'daki Gelişmeleri Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Orta Doğu Teması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Öne Çıkanlar

Görüşme, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller tarafından duyuruldu. Blinken, BAE ve Suudi Arabistanlı mevkidaşlarıyla, Orta Doğu'daki mevcut gerginlikler ve gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Blinken'in Al Nahyan ile yaptığı toplantıda, Gazze'de sürdürülebilir insani yardım seviyelerini artırmak ve ateşkes sağlamak için yapılacak diplomatik çabalar tartışıldı. Blinken, Gazze için acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyan 148 Filistinlinin tahliyesine dair BAE’nin yardım çalışmalarına da teşekkür etti.

Suudi Arabistan ile Öncelikler

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile gerçekleştirilen görüşmede ise Gazze'deki ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması konuları öncelikli olarak değerlendirildi. Blinken, Suudi Arabistan'ın Gazze’ye yardım ulaştırma çabalarını da takdir etti.

Ayrıca, iki bakan Sudan'daki gerginliklerin sona ermesi için Sudan ordusu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasında planlanan ateşkes görüşmelerinin önemine dikkat çekti ve insani yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının kritik olduğunu vurguladı.