Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

ABB Ankara'da çalışma saatlerinin değiştiğini açıkladı!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, aşırı sıcak havalar nedeniyle personellerin çalışma şartlarında çeşitli iyileştirmeler yapılmasına karar verdi.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 15:25
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 15:25

ABB Ankara'da çalışma saatlerinin değiştiğini açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) devam eden aşırı sıcaklar nedeniyle personellerinin çalışma koşullarında bazı düzenlemeler yaptı. 

Başkentte artan sıcak havanın üzerine harekete geçen ABB, personelin çalışma koşullarına yönelik tedbirler aldı. Bu kapsamda ABB, aşırı sıcakta çalışan personellerin zorunlu veya acil durumlar hariç daha serin saatlerde çalışmasına izin verilecek kararı aldı. Hamile ve emziren kadın çalışanlar ile kronik hastalığı bulunan personellerin bu durumları belgeleyerek günün çok sıcak saatlerinde çalıştırılmamasına özen gösterileceği aktarıldı. 

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın verdiği talimat ile düzenlenen genelge kapsamında özellikle açık alanlarda fiziksel aktivite ile çalışan personellerin çalışma şartları, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması adına yeniden düzenleniyor olacak. 

Sıcak havaların çalışma performansını düşürebileceği, dikkat dağınıklığı, halsizlik ya da baş ağrısı gibi durumlara sebep olabileceği ifade edilen genelgede tedbir alınması istendi. Ek olarak da tüm çalışanların sık sık su içmeye teşvik edilmesi ve kapalı alanlarda klima altında çalışanların rahatsızlık yaşamaması için önlem alınacağı da aktarıldı.