DOLAR
34,24 -0,02%
EURO
37,63 0,04%
ALTIN
2.911,75 -0,05%
BITCOIN
2.145.037,97 0,63%

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Macron'un İsrail'e Silah Ambargosu Çağrısına Destek

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Macron'un İsrail'e silah ambargosu çağrısını destekleyerek ölü sayısındaki artışa dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 21:49
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 21:49

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Macron'un İsrail'e Silah Ambargosu Çağrısına Destek

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi'nden Destek

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail'e silah ambargosu çağrısını destekledi.

Oturumda Yapılan Açıklamalar

Borrell, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) gerçekleştirilen ve Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana süregelen olayların yıl dönümüne ithafen düzenlenen oturumda, Macron'un "İsrail'e silah sevkiyatına derhal son verilmelidir" şeklindeki çağrısına yanıt verdi.

Bu konuda düşüncelerini dile getiren Borrell, "Ölü sayısı sürekli artıyor, bu nedenle Macron'un aldığı pozisyon oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.

Macron'un Çağrısı ve Tepkiler

Macron, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanılacak silahların sevkiyatının durdurulması gerektiğini belirtmişti. Siyasi çözümlerin öncelikli olması gerektiğini vurgulayan Macron, "İsrail, uluslararası hukuk çerçevesinde kendini savunmalıdır" şeklinde değerlendirmelerde bulunmuştu.

Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Macron'un açıklamalarına sert yanıt vererek, Batılı liderlerin silah ambargosu için yapılan bu çağrıların "ayıp" olduğunu savundu. Netanyahu'nun açıklamalarının ardından Elysee Sarayı'ndan yapılan bir açıklamada, "Fransa'nın İsrail'in sıkı dostu olduğu unutulmamalıdır" denilerek, Netanyahu'nun ifadelerinin aşırı bulunduğu belirtildi.