DOLAR
34,17 0,06%
EURO
37,86 0,04%
ALTIN
2.922,59 0,14%
BITCOIN
2.085.394,1 -0,33%

AB Komisyonunda Yeni Genişleme Üyesi: Marta Kos'un Meclis Onayı Bekleniyor

Sloven diplomat Marta Kos, AB Komisyonunun yeni Genişlemeden Sorumlu Üyesi olarak onay bekliyor.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 13:51
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 13:51

AB Komisyonunda Yeni Genişleme Üyesi: Marta Kos'un Meclis Onayı Bekleniyor

AB Komisyonuna Yeni Üye Atandı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yeni Genişlemeden Sorumlu Üyesini duyurdu. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in açıkladığı isimlerden biri olan Marta Kos, Slovenya Meclisi'nden onay almayı bekliyor.

Meclis Onayı Şartı

Sloven diplomat Marta Kos'un, AB Komisyonundaki yeni görevine başlayabilmesi için öncelikle Slovenya Meclisi'nden onay alması gerekmekte. Kos, bu sürecin olumlu sonuçlanacağına dair umutlu olduğunu ifade etti. "Slovenya'daki sürecin başarıyla tamamlanacağına inanıyorum," dedi.

Yeni Adayın Geçmişi

Kos'un adaylığı, eski Sayıştay Başkanı Tomaz Vesel'in istifasının ardından gündeme geldi. Ancak, meclisteki oylama süreci henüz gerçekleşmedi.

Ülke Liderinden Destek

Slovenya Başbakanı Robert Golob, von der Leyen'in yeni üyeleri açıkladığı gün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Slovenya üzerine düşen sorumluluğu kabul ediyor. Kos'a, komşu ülkeler ve ötesinde barış ve istikrar sağlama görevi verildi. Genişleme sorumluluğu, Slovenya'nın uluslararası toplumda değer gördüğünün bir göstergesidir," ifadesini kullandı.

Kariyer İlerlemesi

Marta Kos ayrıca, Slovenya'nın Almanya ve İsviçre Büyükelçisi olarak görev yapmış ve 2022'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olmuştu.