DOLAR
34,12 0,01%
EURO
38,15 -0,46%
ALTIN
2.915,15 -1,08%
BITCOIN
2.176.973 -0,65%

AB Komisyonu'ndan Deutsche Börse'ye Türev Karteli Baskını

AB, Deutsche Börse'de antitröst soruşturması kapsamında baskın düzenledi. Rekabete aykırı durumlar araştırılıyor.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 14:24
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 14:24

AB Komisyonu'ndan Deutsche Börse'ye Türev Karteli Baskını

AB Komisyonu'ndan Ciddi Hamle

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Deutsche Börse üzerinde yürütmekte olduğu türev piyasa karteli soruşturması çerçevesinde arama gerçekleştirdi. Bu baskın, finansal hizmetler sektöründe faaliyet gösteren şirketler üzerinde yapılan habersiz antitröst denetimlerini kapsıyor.

Yapılan Denetimlerin Sebebi

AB Komisyonu, denetlenen şirketlerin, finansal türev ürünleri üzerine AB antitröst kurallarını ihlal etmiş olabileceğinden endişe duyduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, baskınların, rekabete aykırı olabileceği düşüncesiyle başlatılan ön bir soruşturma çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Baskınların Anlamı

Komisyon, bu tür denetimlerin, işletmelerin rekabete aykırı bir davranışta bulunduğu anlamına gelmediğini vurguladı. Deutsche Börse yetkilileri, antitröst ihlalleri iddiaları kapsamında gerçekleşen baskını doğrulayarak, duruma ilişkin detayları değerlendirerek bilgi vereceklerini belirtti.

Ceza İhtimali

AB ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin rekabet alanında herhangi bir ihlali olup olmadığını denetleme yetkisi, doğrudan AB Komisyonu'na aittir. Eğer bu inceleme sonucunda rekabet yasalarının ihlal edildiğine dair bir tespit yapılırsa, firmalara küresel cironun %10'una kadar para cezası uygulanabilmektedir.