DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.128.283,21 0,44%

AB Çalışanları Brüksel'de Gazze Politikalarını Protesto Etti

AB çalışanları, Filistin'e yönelik politikaları protesto etmek için Brüksel'de bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 15:27
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 15:27

AB Çalışanları Brüksel'de Gazze Politikalarını Protesto Etti

AB Çalışanları Gazze Politikalarını Protesto Etti

Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) çalışanları, Birliğin Filistin'e yönelik politikalarına karşı protesto düzenledi. Protestocular, isyankâr çağrılarla imza kampanyalarına destek vermeye davet etti.

Sessiz Eylem ve Talepler

İlgili kurumların personeli, AB Komisyonu önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişi, ‘Barış ve Adalet için AB personeli’ yazılı dövizlerle seslerini duyurdu. Talepleri arasında Gazze’de kalıcı bir ateşkes, tüm esirlerin serbest bırakılması, hak ihlallerinin kınanması ve üye ülkelerin İsrail ile olan silah ticaretinin durdurulması yer alıyordu. Hedefleri ve Süreklilik

AB çalışanları, her ayın ikinci perşembesi düzenli olarak bu eylemleri sürdürme kararı aldıklarını açıkladı.

Protestonun Önemi

Organizatörlerden Manus Carlisle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "AB personeli yine de işgal altındaki halklarla dayanışma içinde olmak için bir araya geliyor." dedi. Carlisle, AB’nin Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığına karşı koordineli bir duruş sergileyebildiğini, ancak İsrail’in Filistin topraklarındaki yasadışı işgali karşısında pasif kaldığını vurguladı. İmza Kampanyası Başarıyla İlerliyor

Bir AB çalışanı, çevrim içi imza kampanyasında 1700 imza toplandığını belirtti. Hedeflenen imza sayısına ulaşıldığında, imzaların AB Komisyonu Başkanı, AB Konseyi Başkanı ve Avrupa Parlamentosu Başkanı’na iletileceği ifade edildi. Ayrıca, katılmakta çekinen arkadaşları, tüm taleplerinin AB değerleri ve uluslararası yükümlülüklerle uyumlu olduğunu vurguladı.

Daha Önceki Eylemler

AB çalışanları daha önce de geniş çaplı protestolar düzenlemişti. Bu eylemlerden birinde, uluslararası hukukun 'öldüğü' iddiasıyla sembolik bir cenaze töreni gerçekleştirmişlerdi.