DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
38,04 0,24%
ALTIN
2.886,18 -0,41%
BITCOIN
2.163.060,26 -0,29%

A Milli Kadın Hentbol Takımı Avrupa Şampiyonası Hazırlıklarına Devam Ediyor

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası için Portekiz'de hazırlıklarına hız verdi.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 14:14
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 14:14

A Milli Kadın Hentbol Takımı Avrupa Şampiyonası Hazırlıklarına Devam Ediyor

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın Portekiz Kampı

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde Portekiz’de kamp yapıyor. Türkiye Hentbol Federasyonu’ndan gelen bilgilere göre, Batalha kasabasında süren kamp, 30 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek. Kamp süresince, milli takım Portekiz, Brezilya A Milli Takımları ile birlikte hazırlık maçları oynayacak.

Menajer Bora Serter'den Açıklamalar

A Milli Kadın Hentbol Takımı Menajeri Bora Serter, Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) Kadınlar Avrupa Şampiyonası hazırlıklarının 2023 yılı haziran ayında Alanya’da başladığını belirtti. Serter, hazırlıklara eylül ve ekim aylarında katılacakları uluslararası turnuvalarla devam edeceklerini aktardı. Hedef, şampiyona öncesinde takımın teknik ve performans seviyesini yükseltmek.

Batalha Turnuvası ve Carpati Kupası

Serter, Portekiz’deki Batalha Turnuvası'na katılacaklarını ve 27-29 Eylül tarihlerinde Brezilya ve Portekiz ile oynayacakları hazırlık maçlarının önemli olduğunu vurguladı. Ekim ayında ise milli takım, Romanya’nın Cluj Napoca kentinde düzenlenecek olan 'Carpati Kupası'’na katılarak, Slovakya ve Romanya gibi rakiplerle mücadele edecek.

EURO 2024 ve Gelecek Hedefler

Takım, 26 Kasım’da Macaristan’ın Debrecen kentinde EURO 2024 için yer alacak ve 28 Kasım’da Macaristan ile açılış maçını oynayacak. Bu şampiyona, Türk hentbolu açısından büyük bir önem taşıyor. Takımın katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası olması nedeniyle, 2026’da ev sahipliğini yapacağımız EHF Avrupa Şampiyonası ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları hedefimiz için bir başlangıç niteliği taşıyor.

Hazırlık Kampı Kadrosu

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlık kampı kadrosu şu oyunculardan oluşmaktadır:

  • Kaleci: Merve Erbektaş (CMS Slatina), Selen Akalın (Adasokağı Spor Kulübü)
  • Sol kanat: Beyzanur Türkyılmaz (Adasokağı Spor Kulübü), Beyza İrem Türkoğlu (SCM Gloria Buzău)
  • Sol oyun kurucu: Aslı İskit Çalışkan (CS Magura Cisnadie), Buğu Sönmez (Anadolu Üniversitesi), Diğdem Hoşgör (AWS Energa Szczypiorno Kalisz), Sevgi Kalyoncuoğlu (Yenimahalle Belediyesi)
  • Orta oyun kurucu: Betül Karaarslan (Hazena Kynzvart), Dönegül Bozdoğan (CSM Slatina), Gülcan Tügel (Adasokağı Spor Kulübü)
  • Sağ oyun kurucu: Eda Nur Çetin (Bursa BBSK), Zeynepnur Bilgeç (Anadolu Üniversitesi)
  • Sağ kanat: Emine Gökdemir (Bursa BBSK), Merve Özkaşıkçı (Adasokağı Spor Kulübü)
  • Pivot: Cansu Akalın (Adasokağı Spor Kulübü), Ceren Demirçelen (Bursa BBSK), Nurceren Akgün Göktepe (Armada Praxis Yalıkavak)