DOLAR
34,15 -0,17%
EURO
38,02 0,29%
ALTIN
2.886,21 -0,41%
BITCOIN
2.167.444,23 -0,47%

81 ilde hiç evi olmayana kaçmaz kampanya! Kirayı unutturan düşük taksitle ev sahibi olun

Seçimlerin yaklaştığı dönemde, ilk defa ev almak isteyen vatandaşlara sunulan %1,20 gibi düşük faizli konut kredisi vaadi gündeme gelmişti. Ancak bu vaat daha sonra iptal edildi. Konut fiyatları düşmeye başlayınca, yeni bir kredi programının piyasayı yeniden hareketlendireceği endişesi oluştu. Bu durum üzerine devlet yetkilileri, konut piyasasını desteklemek için yeni sosyal bir paket hazırlayacaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 19.07.2024 22:50
Güncelleme Tarihi: 19.07.2024 22:50

81 ilde hiç evi olmayana kaçmaz kampanya! Kirayı unutturan düşük taksitle ev sahibi olun

Sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılan Mehmet Özhaseki’nin yerine, daha önce de bu görevi yürütmüş olan Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak yeniden atandı. Murat Kurum’un dönüşüyle birlikte, TOKİ’nin sosyal konut projelerinde yeni bir sayfa açılıyor. Hükümet yetkililerinin açıklamalarına göre, 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılacak sosyal konut projesi, milyonlarca vatandaşın ev sahibi olma hayalini gerçekleştirecek.

İslam Memiş'in açıklamalarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Murat Kurum'un geri döneceği ve bu atama sonrasında özellikle ilk kez ev alacaklar için olumlu gelişmelerin yaşanacağı belirtiliyor. Memiş, bu konuda "İlk kez ev alacaklar, hadi yine iyisiniz. Size güzel haberlerim olacak." ifadesini kullanarak müjde verdi. Bu gelişmelerin neler olacağı ve ilk kez ev alacaklara nasıl avantajlar sağlayacağı konusunda detaylar henüz netleşmemiş durumda.

konut kredisi

İslam Memiş'in verdiği kulis bilgileri ışığında, 81 ilde tüm vatandaşlara ulaşmayı hedefleyen kapsamlı bir sosyal konut projesi hayata geçirileceği belirtildi. Bu proje ile ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşların konut sahibi olma hayalleri gerçekleşecek.